14 Eylül 2015

continuum s04e02:

Rush Hour

--- spoiler ---

.bu sezon daha iyice sanki, en azından bölüm hızlı akıyor. aksiyonları güzel toparlıyorlar. dövüş sahneleri de güzeldi. her daim böyle dövüştüremezler ama iyidi yani. kellog'u kurtarma meselesi biraz zorlama olabilir aslında, adamın elli tane düşmanı var neden ölünce emile ölüyor ki?

.alec verdiği disklerin içine kod girmese kiera kellog ile anlaştıydı. kabul etmiş gibiydi ama işler karıştı o anda. orası da zorlama oldu. ardından kodları kullanmadı. kellog ile aşık atmayacak imiş, kötü tarafa geçmeyecek imiş.

.kiera kellog görüşmesi, muhabbetleri fena değil. baştan beri bir çekim yaratıyorlar güya da işte bir kerelik bir şeyler olduydu sanki, o şaka gibiydi. şimdi böyle takılıyorlar. tutuyor hayatını falan kurtarıyor. zehirlenme ve çözümü de hoşmuş.

.bizim dedektif abimiz de olayları uzaktan izliyor ve ortalık karışınca arabası ile dalıyor. çam yarması zenci abimizi indirmeye çalışıyor. silahı ile sıka sıka dövüşüyor ama süper güçlü zenciye pek bir şey olmuyor. diğerleri de yetişip bir iki el sıkınca ancak yavaşlıyor falan.

.özgürlük muhabbeti daha garip durumda. o kısımları takip edemedim zaten. en son hepimiz kardeşiz ile devam ettilerdi. şimdi garza ile kiera muhabbete devam ediyor. aynı masada yemek yiyor. bilgisayar kurdu olan zaten kellog'u kurtardı. böyle parçalı bir görüntü var.

.gelecekten gelen askerler hiçbir şey yapmadı. kumandan diye kellog ile görüştü. taleplerini sıraladı. gelecekteki kendine güvenir misin muhabbeti dönüyor ama orası da belli değil.

.geleceğin çizgisini koruma ajanı ile muhabbet etti kellog abimiz. kiera için geleceğe gitme şansı olabilirmiş. şimdi onun tercihine mi odaklanacağız? bir şekilde geleceğe gitmeyeceği garanti çünkü diziden çıkması demek olur. şimdi bize bunu gösterip de devam ettiremeyecek olmaları kötü, ha ettirirlerse ona şaşırabiliriz tabii.

.bölüm sonunda da hoş müzikler eşliğinde esas kızımız, alec'in yavuklusu onu tehlikeye atmamak için ayrıldı. öncesinde alec'in büyümüş de zaman yolculuğu yapmış oğluna ben senin anan mıyım? dedi. kafasını sallayınca gitmesi gerektiğini anladı herhalde.

--- spoiler ---