16 Ağustos 2015

falling skies s05e07:

Everybody Has Their Reasons

--- spoiler ---

.artık adamlar ne yapacağını şaşırdı. baştan beri tom ile ilgili kuşkuları salak saçma bir yargılama bölümüne çevirelim demişler. ülen üç senedir ordunun bir kısmı durmuş da bunu kendi aralarında salak salak sohbet ederek güya mantıklılaştırıyorlar.

.bir de bizim asker abinin tanıdıkları imiş de şuymuş buymuş. üsleri var imkanları var biraz daha inceleyelim derken yakalanıyorlar, yetmezmiş gibi salak saçma tartışmalar çıkıyor sonra da güya sorgulanmak için gözaltına alınıyorlar. ben'in dikenlerinden birini çıkartıyorlar falan, bunlar nedir sorarım size?

.eleman nasıl ölmüyor? biri çıktı ne oldu şimdi? çıkarana ne oldu? oralar komple geçti. o kadar dikenle falan nasıl yakalandı? dövüş mövüş hikaye, keklik gibi paketlenmeleri salakçaydı. sonra mahkeme zaten aşırı yüzeyseldi. delil nerde arkadaş? neye göre idama hükmettin?

.asker karının boynu kanıyor, devamlı onu gösteriyor iyi güzel de nedir yani? dışardaki yüce efendilerimiz mi bunu yönlendiriyor? askeri üs bu yüzden mi yok edilmemiş? bu olay yeni gerçekleşmişti mesela? salak saçma bir açıklama bulacaklar gibi ya çok fena dağıttılar iyice.

.maggie ile hal muhabbeti, bir de aşk üçgeni katalım muhabbetleri. böyle üs ile tanışıp sonra ha bire yemek yemeleri ve oturdukları yerden sohbet etmeleri zaten ciddi karın ağrısı gibiydi.

.aşk muhabbeti yetmemiş gibi bizim asker abi ile üssün başındaki hatun arasında bir haller varmış da ondan giriyorlar, iki saat böyle konuşuyorlar. matt salağını diğerlerini çağırması için yolluyor bu arada.

.diğer tarafta da espheni iletişm cihazını hareket ettirmekle uğraşıyorlar. beceriyorlar iyi güzel de neye fayda? acayip dağınık hareket ediyorlar. ne yaptıkları niye yaptıkları belli değil. washington'a yürüyoruz arkadaş dediler, yürüdükleri yok. devamlı salak saçma işler, ilk pope çıkardılar şimdi salak bir askeri üs muhabbeti. pope şimdi nerde? resmen dolgu bölümler, uzaylılarla savaşmıyorlar zaten artık, kendi kendilerine savaşıyorlar.

--- spoiler ---