14 Temmuz 2015

life story e05:

Courtship

--- spoiler ---

.kur yapma bölümüyle geldi david abimiz. komikti hüzünlüydü, bir garipti. kirpi balığı mı dediler, pek dikenleri yok ama ufak bir balık türü denizin dibinde şekil yapıyor. böylesi yok diye abarttılar mı bilmiyorum ama cidden çok acayip. dişi gelsin orta kısma yumurta yapsın da yanağını ısıra ısıra yaptığı yumurtalara sperm atsın diye yapıyor bunu. üstelik akıntıya karşı dağılmasın diye durdurak bilmeden yapıyor. genleri devam ettirme olayı bir garip yeminle.

.ilk görüntüler albatros abimizle başladı, son görüntüler de onlaydı. yirmi sene beraber takılıyorlarmış. bir sene uzak kaldıkların bekliyorlarmış. doğada aşk diye bir şey varsa o da budur diyor david abi. iyi diyor güzel diyor, birbirlerine sevinmeleri falan da çok tatlı da bilemedim şimdi çok garip.

.dişisi için çıldıran kuşlardan iki tane gösterdiler. biri ekip çalışması ile dişiyi kandırıyor üstüne biniyor. diğeri yuva gibi bir şey yapıyor da onla kandırmaya çalışıyor ama yabancı erkek gelince kalakalıyor ve bir şey yapamıyor. ikisi de garip ama çok kez gördük, benzerdi. kırmızılı kuşun dansı hakkaten büyüleyiciydi. veresim geldi o derece acayip hareket ediyor.

.kaplumbağa olayı komikti. çiftleşmek için özel bir yere gidiyorlar. bir çift buluşuyor gibi önce sonra üstüne atlıyor hemen bir miktar kurdan sonra. hop yedi tane daha erkek geliyor ortama, üstüste biniyorlar. birbirlerini ısırıyorlar. dişinin canı çıkıyor. nefes almaya yüzeye çıkamıyor falan derken derin bir nefes ile diğerlerini geride bırakıp çiftleşiyorlar.

.foklar en vahşileri idi, harem sahibi tipi diğer erkekler öldüresiye dövdü. sürüden kovdu ve açık yaralar ile bir köşede ölüyormuş artık. ne de olsa yavruların babası oldu genlerini devam ettirdi falan diyor da ölmek için hiç de güzel bir yol değil lan.

.maymun abiler de garipti. birbirlerini yemiyorlar ama lider erkek yaşlanmış, ayakta uyuyor. dişiler aşufte gidiyor genç erkeklere götlerini dönüyorlar falan çatır çutur çiftleşiyorlar. böyle de bir dişi yapısı, insana yakın falan mı nedir anlamadım.

.örümcek olayı komikti. dişisini etkilemek için bu da dans ediyor ve bildiğin acayip figürler arkasında bir renkli popo kaldırmaca derken dişi ikna oluyor yemiyor, çiftleşiyor ama bu sefer çiftleştikten sonra yiyor. her taraf çiftleşmek isteyen erkek leşi. yani bir garip bu örümcek kardeşler de... ayıp oluyor ama...

--- spoiler ---