23 Temmuz 2015

falling skies s05e04:

Pope Breaks Bad

--- spoiler ---

.ciddi sıçıyorlar artık, insan üzülüyor. volm abileri karıştırdılar. onların gözünde ne kadar müthiş canlılar olduğumuzu öğrendik. sevmekmiş falanmış filanmış. gitti taş gibi "baba". nasıl oluyor bu iş anlamadım? neden öldüğünü açıklamadılar. böbrek yerine geçen organ nakli öyle ayak üstü olmaz da kendi kendine iyileştiren canlı nasıl ölür lan? bir de oğlu için kendini nasıl feda eder? çok mantıksız, anlamsız geldi. hadi koçiş hehe insanlarla takılıyor yumuşamıştır da babaya ne oluyor?

.pope meselesi inanılmaz gerizekalıca oldu artık. yani ötesi yok sanırım. devamlı bri laf sokmalar atarlar giderler falan derken en son hal'i kaçırdı. tom rest çektiydi herkesin önünde silahı kafasına dayayıp çek tetiği hadi dediydi de çok kolay olurmuş öyle çekemezmiş. bu ne lan? yazacağınız senaryoya koyayım.

.bir yandan böyle saçmalıklar diğer yandan yeni türümüzün tom'un aklına girmesi, başkentte bir olaylar olması ama istihbarat aktarmak yerine hal nerde demesi? pope'un hal'i kaçırıp olaylar çıkarması. kafayı dazlak etmesi falan zaten artık ne diyeyim bilmiyorum.

.olaylar konuşulurken ilkin velet geliyor, matt veledi. diyor ki haritada bir yer buldum. körpe bir yer, bir polis istasyonu. benzin neyin olabilir. yav abi, velet mi buluyor bunu yani? hiç bir insan evladı haritayı alıp bakmamış mı? bu kadar zaman araç yok diye kıçlarını yırtıyorlardı. resmen zekaya hakaret.

.derken gidiyorlar, her şey iyi güzel. çat diye kapı falan açıyor genç oğlan. gram koruma yok, arkadan tom bağırıyor dur diye de durmuyor. derken çat diye oğlanı yiyor insan gözlü sinekler ama diğerlerini yemiyor. pope isyan ediyor da senaristlere isyan etsin. esas karakter yerine yan karakter yenir işte arkadaş.

.neyse saçmalıklar say say bitmiyor. bu volm abinin ölümü sahnesinde araba aküsü alalım diye koşuyorlar. kendi kendilerine elektroşok falan yapacaklar hehe neyse bu saçmalık için bile pope bağırıyor diye bekleme saçmalığı ekliyorlar. yetmiyor yani resmen. adam üstüne saçmalık ekiyorlar.

--- spoiler ---