7 Temmuz 2015

falling skies s05e01:

Find Your Warrior

--- spoiler ---

.pek özlememişiz be bu sıçrayanları, efendileri, salak salak işleri. resmen öyle koşturalım da olay olsun bölümleri ile dolup taşıyor. aslında hep aynı hikaye olur. içlerinden birine bir şey oluyor. ya ele geçiriliyor ya kötülere meylediyor. diğerleri kuşkulanıyor ya da fark etmiyor. böyle içten içe kendi karakterleri arasında dünyayı kurtardıkları bir hikaye yapıyorlar.

.geçen sezon abiler aya falan gönderdiler, intihar göreviydi. lexi diye kızları falan kendisini feda mı ettiydi ne oldu hatırlayamadım ama tom yine o halden kurtulmuş. ölmemesi ile dalga geçiyor şu uzun saçlı tip de insan biraz şüphelenmez mi? zaten manyak gibi davranıyor. bu sezon komple tom'un gazabı muhabbeti yapacaklar anlaşılan. bu da zaten komple tekrar demek başka bir şey değil.

.zenci kızı harcadılar durduk yere, bir efendi de öldürüldü. merkezden kontrolleri ve güç kaynakları olmayınca sıçrayanlar falan filan hepsi ortalığa saçılmış gibi, hepsini öldüreceğiz diye seviniyorlar bir yandan. diğer yandan da anne karakteri bıçağı soktuğu vakit kafasına şefkatle sokuyor. şimdi buradan nasıl bir konu çıkartacaksın arkadaş. düşmana düzgün muamele falan mı? şefkatle öldürmek mi nedir yani?

.tom kafa kesip getiriyor, arkadaşının cesedini kandırmaca olarak kullanıyor. oğlu falan görüyor korkuyor bilmem ne salak saçma işler. daha küçüktü savaşa getirmeseydik diyorlar da baştan oğlan ne görmeyi umuyordu?

.tom'a kim ne yaptı? dünyayı kurtarsın diye öfkeyle mi doldurdu adamı? karısının suretinde göründüler de saçma sapan muhabbetler ettiler. aydan patlamalı intihar görevinden böyle kurtuldu geldi. ben tatmin olmadım, komple saçma geliyor ama izliyoruz işte.

.bir de kardeşler arasında kalmış sarışın hatun meselesi var. onda da saçmalamaya devam. dikenleri olan ben ile hal arasında seçim mi yapacak bu hatun? nedir yani? çok mu mühim şimdi bunlar. aşk hikayesi olmadan olmaz geyiğine bir de kardeş arası hatun muhabbeti kaldığı yerden saçmalamaya devam ediyor.

.tüm bunlar yetmedi bir de tom'a böcük göndermişler, soktu tom'u iyice delirecek mi ne olacak? diğer milisler varmış da liderleri yokmuş. volm muydu? bu abiler görüyor ediyor ama sadece tom'la mı muhatap oluyorlar? dünyanın tek akıllısı tom mu len? yetti ama...

--- spoiler ---