12 Temmuz 2015

extant s02e02:

Morphoses

--- spoiler ---

.biraz daha iyice ama tam oturmuyor hala dizi. polisiye olaylar ve gerginlikler hız kattı ona şüphe yok. seri katil tadında bir zenci eleman arıyoruz. aynı elemanı ordu havadan yok etmek için de arıyor. bölümün sonunda barda bulunuyor ama yanında molly var. general ile geçmişleri varmış. biraz duraksıyor ama sonra emri veriyor. tabii ki ölmeyecekler ama emri vermesi de iyi geldi bana.

.son anda durun derse çok saçma olur, bu uzaylı formu bombayla falan yok edebilecekler mi? molly'nin gördükleri neydi? eleman daha önceden bunu fark etti de beynine mi girdi? o kısımlar tamamen belirsiz kaldı. içkisine uyuşturucu olayında polis abimizi biraz salak yerine koydular ama o kadar da olur herhalde.

.ölen kız olsun, robot işini zorlayan yönetici hatun olsun hepsi tanıdık tiplerdi. kadroyu genişletmişler ama işte bir yerlerde tıkanıyor dizi. şimdi ethan'ın dramı meselesini yapıorlar, iki kod değişimi ile her şey halloluyor. bu kadar basit miydi yani? madem öyle idi niye kastırıyorlardı. bir şeyleri kurcalamak istemedi belki ama şimdi bu kurcaladı diye elli saat yine dram olur.

.ordu insan üstü insansılar istiyor, iyi güzel de ülen robot yapın. hadi insana benzer olmasını istiyorlarsa insana benzer robot yapın. insan gibi düşünen bir yapay zeka niye yapıyorsunuz ki? temel robot filmi çelişkisi, emri dinleyecek robot yaparsın, insan gibi kafasına göre takılacak bir tane yapmazsın. o kısım komple saçma olacak gibi.

.molly uzay radyasyonu bilmem nesi mi olmuş? delirecek mi hakkaten? nedir durumu anlaşılmıyor. polis abimizle olayların üstüne gitmeleri iyi, deliller muhabbetler iyi ama pek bir yere varmıyor. uzaylı istilası olayına zaten inanmıyor pek. molly de çok yaygara koparıp hiçbir şey yapamıor resmen.

.güya uzaydakileri öldürdülerdi, şimdi sadece bir tek uzaylı ile mi yayıyorlar? bebeklere ne oluyor? vakti zamanında bebeğini kaybetti diye ortalığı yıkmıştı, bebeği alınmasa anneyi de öldürecekmiş zaten. böyle tersinden bozuyorlar hikayeyi.

.bir de koca sezon akıl oyunları yaparak milleti öldüren uzaylı fikrini hiç mi duymamışlar? o kadar askeri ne diye göndermişler?

--- spoiler ---