28 Haziran 2015

Under the Dome s03e01:

Move On

--- spoiler ---

.yine yeni sezonu çift bölümle gelen bir dizi. artık hepsi böyle mi yapacak nedir? yine parça parça izliyorum kusura bakmasınlar. geçen sezon sonu ne oldu diye baktım ama zaten sezon sonunda da ne olduğu anlaşılmamış. ilk bölüm başladı, allahıma paralel evrenler yaptılar dedim biraz yüz ekşittim ama neyse ki matrix gibi yapmışlar.

.ha matrix gibi olması da çok orjinal sayılmaz ama en azından içinde bulundukları dünyanın gerçeklik algısı ile mücadele edecekler o güzel olabilir. uzun saçlı eleman bunu beceren ilk kişiydi ve melanie salağı kusura bakma diyerek öldürdü çocuğu.

.kendisi kelebeklerin efendisi, uzaylı maşası olmuş gibi duruyor. baştan beri kubbe zaten deneydi şimdi deneyin farklı bir aşamasına geçilmiş gibi. farklı paralel evrenler yerine hepsinin içinde olduğu bir sanal gerçeklik yapmışlar.

.içinde olmayanlar, jim, julia ve junior... j harfinden mi kurtarıyorlar nedir? durumlar bu şekilde, julia her şeyleri fark etti gibi ama nasıl düzeltecek? yine iş dönüp dolanıp kafayı sıyırmış koca jim'e mi gelecek? adam hani delirdiydi? nasıl düzeldi? tam düzelmedi ama ne bileyim tv piyasası da nasıl olsa işe yaramaz diye tv'ye kurşun sıkıyor. hala kubbe yerinde olmalı. neden kaynakları harcıyor onu da anlamış değilim.

.julia'nın öldüğünü sandık ama ölmediği belliydi zaten, barbie ile joe konuşmada sevdiklerini falan andılar. kubbenin yıkılış gününü anma günü yapmışlar herhalde ya da ne bileyim geliş günü mü? sezon başı, bir sene sonrası böyle bir anma günü ile geldiler.

.bir tane de milf kıvamında bir hatun gelmiş. travma sonrası toplulukları düzeltmede uzman imiş ama kesin melanie ile bağlantısı çıkar onun. hepsinin zihnine yerleştirilmiş gerçek olmayan bir tip olduğu belli.

.hala kubbe dışındaki insanlardan haber yok, askerler falan vardı. minik yumurta dışarı çıktıydı? bir sürü olay olduydu geçen bölümden kubbe dışın dair, onların hepsi unutulmuş görünüyor.

.junior ile julia'nın merdiven alıp da geçiş sahnesi saçma geldi bana, kelebekleri kasten uçurdular gibi. aynı şekilde manyak jim'in bunları yakalayıp öldürmemesi de saçmaydı. üç kişi kaldık, üremek gerekebilir diye dalga da geçiyor. biraz karakteri sallantıda kalmış abimizin. geçen sezon sonu çok dağıttık nasıl toparlarız demiş herhalde stephen king abimiz. çok saçmalamasa bari. değişik bir geçiş oldu yine de. farklı diziye geçiş gibi ama konu ilerliyor gibi de...

--- spoiler ---