29 Haziran 2015

sense8 s01e09:

Death Doesn't Let You Say Goodbye

--- spoiler ---

.çok ağırlaştırdılar. bölümün başında güzel bilgiler verdiler ama gerisi komple gay ağıtı gibiydi. adamlar bildiğin gay dizisi yapmış yahu. ne kadar çok ağırlık verdiler bu işe. karakterlerin dramını anlıyorum eyvallah da şimdi bana gay arkadaşlar anlatsın, bir öğleden sonrasına kadar konuşup tuvalette sakso olayının neresi normal? eşcinsellikte var bir arıza arkadaş. doğal olmayan bir şeyler var. adamlar o kadar propaganda yapıyorlar, o kadar sevimli anlatıyorlar ama kendi anlattıkları bile sakat. empati yaptık, sempatik oldular falan derken adam kutsal bir ayin gibiydi, komunyun gibi ağzıma aldım diyor hehe.

.nomi'nin durumu gerçek mi değil mi? bildiğin kadın lan bu diyorum her seferinde. o da gitmiş evinde durum değerlendiriyor. geçmişte başına gelen oğlan çocuklarının duşta derisini yakması olayını lito'ya anlatıyor falan.

.riley hatununun annesi meselesini anladım desem arap olayım. kaza falan değilmiş. annesi de duyusallardanmış. peşine düşmüşler de kendini mi öldürmüş? teyze kıvamındaki hatun kim? hemen will'den uzaklaştırdı. jonas abimiz tekin bir tip değilmiş onun dediğine göre eskiden yeni duyusallar doğurup yakalatıyorlarmış. tam hikayeyi dinlemeden kim doğru kim yanlış bilemiyoruz ama şu will ile riley arasında aşk yaşatsınlar da biraz içimize hetero su serpilsin arkadaş, nedir bu ya.

.genel konu şekilde ilerlemedi. jonas bir tesiste üzerinde deney yapılır haldeymiş. will'in küçüklüğünden beyaz saçlı kötü doktoru falan gördük. izlanda'da esas araştırma tesisleri de varmış. sonuç olarak karışık işler.

.bir tane makine varmış. okunuşu pek tatlı, psycellium diye bir şey. bu tipleri birbirine bağlayan alet imiş. dna falan diyorlar ama titreşimden bahsediyorlar. bu kuantum şeysine falan gider gibi geldi. bilimsel açıklamalara geçmelerine bu sezon kafi gelmeyecek.

.sun hapishanede olaysızdı, ona da dramlar bastılar. babası geldi özür diledi. çok güzel laflar etti, dokunaklıydı bu kısımları. afrikadaki oğlan da kızkardeşinden bahsetti laf olsun diye. riley'nin eski kocasına vedasından falan konuştuk.

.hintli kızımız sorguya çekildi, stresli zamanlar falan ama bağlantıya geçen olmadı kendisiyle. alman oğlan amcasıyla falan konuştu işte, yine hayat dersleri, intikam muhabbetleri falan derler oraları da dolgu yaptılar ve geçti.

--- spoiler ---