27 Haziran 2015

sense8 s01e08:

We Will All Be Judged by the Courage of Our Hearts

--- spoiler ---

.bölümün yarısı pek ağırdı. son kısmı pek hareketliydi. daha dengeli verseler şu bağlanma olayını harika olacak ama şimdi çekimser bir iyimserlikteyim. bir de rus rus dediğim eleman alman mıymış? bölünmüş almanya göndermesi falan yaptılar. baştan beri ben bunları niye rus sandım onu da bilmiyorum ya almanmış eleman herhalde.

.neyse asıl vurucu sanhe üçünün birlikte nomi'ye yardım etmesiydi. ilk polislerle dövüşürken will ve sun geldi yardıma. daha sonra afrikalı eleman araba kullanma konusunda yardım etti. yedi insanın gücünü toparlamak falan güzel fikir aslında ama her birini aynı anda çağırmak zor olabilir. yardım isteyince uykudan uyandı sun hanım.

.hapishane dövüşleri falan beklendiği şekilde oldu. dakkasında hanımağası olur oranın ama hapishanede mi sürecek bunun hikayesi?

.riley de hikaye dışı kaldı resmen. geçmişi meselesi var. karakterlerin geçmişi meselesi konuları çok ağırlaştırıyor. iyi güzel yapıyorlar ama içim şişiyor bazen. herhalde araba kazası yapmış ve annesinin ölümüne sebep olmuş. will ile takılmaları evi göstermesi ve tabii ki tatlı öpücükleri falan hepsi pek güzeldi. adamların ağır öpücük sahnelerinde bile pek bir ihtimam var.

.alman eleman (hehe) ile hintli kızımız da geçmişin gölgesinde buluştular. vurulan en iyi arkadaş henüz ölmemiş. ona dair anılar anlattı. iyimiş güzelmiş hepsi de ne bileyim toplam hikayede pek bir yere gelmiyor. sadece değiştirilemez bir şeyi değiştirmeye çalıştım diyerek güzel mesajı vardı bu kısmın.

.esas olay beyaz saçlı abimizin biyolojik koruma organizasyonu denen şeyin yüksek memuru olma hadisesiydi. genleri ile oynanmış tiplermiş bunlar. adamlar mutasyonla yetenek üretiyor gibiler, bu abimizin olayı da gözlere bakınca kontrol ediyor gibi gibi, süper güçlü kötümüz. hep birlikte olurlarsa kaçarlar kurtulurlar.

.nomi ve will'in araştırmalarının kesişmesi iyidi. birlikte çözebilirler. aniden geliştiriyorlar ama durmak istedikleri vakit de bolca duruyorlar. polislikten askıya alındı, bu film ya da dizi değil diyerek göndermeli bir şekilde.

.afrikalı oğlan da mafya babasının veledini teslim etmek ile annesini kaybetmek arasında kaldı. bakalım tercihi ne olacak. yine toplam hikayeden çok uzak ama sürükleyici bir hikaye. yan karakterler sağlam hakkaten. tehdit eden çete üyesi bile sağlam konuşuyordu.

.meksikalı gay arkadaşlar ve onlarlar takılan kızcağızın öyküsü de garip oldu. kadın durumu kurtarmak için evliliği kabul etmiş ama duygusal gözlüklü ve sakallı gay arkadaş, kariyeri için lito'nun buna göz yummasına dayanamadı ve onu terk etti hehe. ikilemlere gel.

--- spoiler ---