23 Haziran 2015

sense8 s01e05:

Art Is Like Religion

--- spoiler ---

.güzel laflar vardı bu bölümde. gay aktörün, güzellikler geçici lafı, çekimlerdeki kötü karakterinin sanat din gibidir lafı, afrikalı oğlanın da seçimler mi bizi belirler yoksa biz mi seçimleri belirleriz lafı iyidi.

.meksikalı gay tip ile güney koreli hatunun adet empatikliği de komikti. içim parçalanıyor, tümör mü var diyor. ailemde kanser var diye ağlıyor falan hehe. çekimlerde gözyaşlarını falan tutamıyor, güldüm hep buralarda. adamlar bir de güldürecekse süper olur bu dizi.

.fazla bir atraksiyon yoktu. afrikalı tip mafya muhabbetinde test edilmiş. dövüş olayında asyalı hatun olmayınca çakma van damme oldu, orası da komikti aslında. neyse çantayı kendi yöntemleri ile aldı kaçtı. annesine ilaçları falan götürdü. daha sonra güney koreli kız ile takıldılar, konuştular orası iyidi.

.polis elemanın olayları araştırması çok yavaş ilerliyor. lost abimizin nerde olduğu belli değil. sevgili trans'ın sevgilisi daha çabuk bulacak bir şeyler sanki. evlerini dağıtmışlar, diğerleri bunlara yardım ediyor öyle pek de bir şey olmadı yani.

.asıl olay hintli tipin evlenme muhabbeti idi. rus tiple takılmaları zaten sürdü, tuvalette konuşmalar şudur budur derken evlilik seramonisin sonunda adam havuzdan buz gibi pipiyle karşısına çıktı. ne yapıyorsun, sevmediğin adamla neden evleniyorsun dedi de pipiden mi bayıldı? sözden mi oraları çok idrak edemedim ben.

.ayrıca bu rus tipin yaptığı hırsızlık için amcası sorguya çekti de onla dalga geçtiler falan öyle komikliğe devam ettiler gibi diyelim.

.meksikalının çekimi sırasında polis kovalamacası pek manalı gelmedi bana. aynı hareketleri tekrar etmese bile daha çok duraksaması gerekirdi sanki. polis biraz daha olayların farkında falan diyeceğim de ne bileyim çekimlerin şaşmaması nasıl mümkün oldu? hadi duygusal olarak olaylara daldı, paraleldi anladım da yine de olmadı yani.

.ingiliz kızımızı unuttular resmen, bir köşede oturuyor. afrikalı oğlan her birini ziyaret etti nerdeyse, geldi bunu ziyaret etti. bir lokma çayını falan içti. öyle bir hoşluk yaptılar. bunlar lan delirmiyorum falan demeleri de garip. trans'ın beyni hakkındaki muhabbetten bir şeyler çıkmalı ama çok uzun görünüyor bu olay.

--- spoiler ---