10 Haziran 2015

Orphan Black s03e08:

Ruthless in Purpose, and Insidious in Method

--- spoiler ---

.iş çeviren çevirene, karıştırdıkça karıştırıyorlar pek bir şey anlaşılmıyor böyle. yeni bir tane daha klon çıkardılar başımıza, pedikürcü hafif salak bir tip ama pek iyiniyetli, pek konuşkan falan. ilkin delphine konuştu, sonra gay oğlan gitti kimliğini çalmak için en son da rachel kızı mahvetmiş. nedir yani bu şimdi?

.her bölüme yeni klon çıkarsınlar hikayeyi de onun üzerinden götürsünler oldu olacak. bu yüzden pek beğenmedim ama tabii her türlü izletiyorlar orası ayrı. orjinal castor varmış da çözüm ondaymış şimdi ingiltereye gidecekler bu vesile ile...

.neyi çözdüklerini devamlı hatırlatmaları gerekiyor, kadın klonlardaki üreme sorunu mu? tekrar klonlama işleri mi? erkek klonlardaki delirme sorunu mu? dertlerinin ne olduğunu hiç takip edemiyorum. her birinin derdi zaten farklı bir de böyle arkalarından oyun oynuyorlar falan filan oluyor.

.tamam rachel'in oyunu yine iyidi de karı tekrar başa mı gelecek? delphine cosima meselesi de karın ağrısı gibi, çok seviyorlarmış birbirlerini de şöyledir böyledir. yine arkalarından iş çevirmişler ama son gülen rachel oldu. bir de göz falan da nakledildi. kimin gözüydü peki o? yeni klondan aldılar zannettim ama başka türlü mü ürettiler nedir? o kısmı kaçırdım.

.alison meselesi de saçma sapan gidiyor. helena'nın şişko elemana yazılması komikti iyidi güzeldi ama eski çıktığı elemanla öpüşme mevzusu inanılmaz saçma, adamlar ergen triplerine döndürdüler olayı, zaten mafya dizisi çakmasına geçtilerdi şimdi de gençlik dizisine mi geçecekler? tipler niye gelip bunda kalıyor hakkaten? hiç bir türlü oluru yok şunların olayının ya neyse komik momik diye izletecekler işte.

--- spoiler ---