4 Haziran 2015

life story e02:

Growing Up

--- spoiler ---

.kutup tilkisi ile başladılar, bölümün sonunda kamera arkası da yine onlardı. elemanlar bir sıçrayıp kafa gömüp fare avlama sahnesi için üç sene uğraşmışlar nerdeyse. aslında çok da çekilen bir görüntüdür ama demek olmayınca olmuyor. diğer belgesellerden farkı şu seride müzikleri harika ayarlamışlar resmen ambiyansa tam oturtmuşlar. ilkin tilkinin takılması, kafayı yatırması, bulup sıçrayıp kafa gömmesi falan iyidi hakkaten. komiklikleri pek azdı bu bölümde.

.daha çok üzücü kısımlar vardı sanki, dişi kaplanın ölümü fenaydı. ilk gösterdiler kaplan hikayesini üç tane yavru bir dişi iki erkek, yamulmuş anne ve baba da yanlarında falan, ikinci sefer tekrar hikaye onlara gelince yetişkinler piyasada yoktu. bölgelerinden ayrılan ilk dişi kaplan annesini görüyor ama başka erkekle, babayı öldürmüşler demek diyoruz ve o gece erkek kaplan yavru dişiyi öldürüyor. 18 aylık mı nedir? öldürmesi için büyük aslında ama demek böyle de yapıyor manyaklar. renkler görüntüler yine harikaydı tabii.

.çita kardeşler de vardı. iki adet kız kardeş kendi başlarına avlanmaya geçiyorlar. başarılı bir av güzel bir çekim. ilk avları ile yetişkin hayatına adım atıyorlar. tabii bunları kendileri söylüyor şimdi bu çitalar başka av yapmış olsa da bize böyle yuttursalar gidip itiraz da edemiyoruz.

.kafası güzel ahtapot kardeş vardı bir tane, kendini değiştiriyor civardaki eşyaları saklanma kabı olarak kullanıyr. çiftleşmek için yuva yapan oynak kuşlar da vardı. ergenlerinin boyutları dişilere benziyormuş bir tane tecrübeli erkek az daha kıstırıyordu oğlanı da neyse ki kaçtı. tecrübeli erkeğin yaptığı yuvaya bakıp öğrenmesi de acayip aslında. şahin ergenleri de tecrübeliler tarafından dövülüyormuş. bir araya gelip onlara kafa tutuyorlarmış, martıların yumurtalarını falan yağma ediyorlarmış.

.sinek kuşu sahneleri de çok acayipti. adamlar güzel çekmiş yine, yağmur damlası iniyor minik kafaya da afallıyor falan. allahın arısı kuşa kafa tutuyor, uçuş dinamiği olarak da kuş daha hareketli, bu nasıl oluyor? kalpleri bin defa atıyormuş dakikada. yok artık diyor insan. hayatları hızlı geçiyor.

--- spoiler ---