4 Haziran 2015

daredevil s01e04:

In the Blood

--- spoiler ---

.tamam değişik bir havası var dizinin ama akışı anlamıyorum. bu bölümde de klasik kahraman ve sevdikleri konusuna geldik. genel polisiye olarak mafyalar savaşı başlayacak, kahramanımız da kendini sorguluyor falan filan oluyor. genel hikayenin de tam aktığını söylesek yalan olur.

.esas patronun iş başında olması güzel, adamın kafasını arabanın kapısı ile koparması da çok güzel ama ne bileyim şimdi toplamda neye denk düşüyor bu olaylar onu anlamıyorum. bu kadar gizli birine nasıl yaklaşacak? diyelim yaklaştı keltoş'un ortadan kalkması ile şehir daha iyi bir yer mi olacak? bir de özel kadın seçimi varmış falan adamın, hassas kibar bir insan ama çileden çıkınca tam bir hayvan! hehe

.rus malı da telefon açmadan geliyor, restoranta dalıyor tam kadını etkilemişler. adamın hüsranını anlayabiliyorum da işte resmen senaryo gereği olan saçmalık gibi bir şey bunlar. yine de tipler işin hakkını verdiği için izleniyor. yardımcı tip de fena ağır konuşuyor. ağır konuşmayan yok zaten.

.bizim daredevil hemşire hatunla fazla yakınlaşmış durumda. gidiyor diktiriyor kendin falan ama kadını eski evinden komşusu vasıtası ile buldular iki dakikada, ülen bunu düşünemediniz mi? komşuyu da taşıyın madem ya da ne bileyim en azından nereye gittiğini bilmesin. iki pataklamışlar sonra kızı paketlediler, neyse ki bir şey gelmedi başına. daredevil için bir kurtarma efsanesi yazalım demişler öyle bir şey yapmış oldular.

.o kadar silahlı adamı hafif ortalığı karartarak halletti. tamam süper duyuları var ama nereye kadar tabii? böyle şeyler yapsınlar canımı yesinler ama fazla olmayacak gibi. karakterlere çok ağırlık veriyorlar.

.yardımcı avukat tip yine unutuldu, çok gereksiz bir karakter oldu şu kadar bölüm geçti, elemanın espirileri haricinde bir gereği yok resmen.

.esas hatun karakteri de kendi başına şirket ile savaşacaktı da neyse ki gazeteci zenci buna yardım edecekmiş. bir yandan da bu hikayeyi işleyecekler. iyi güzel de daredevil niye bu işe katılmıyor? ha sonra katarlar şimdi herkes kendi başına takılsın dediler belki. bana derli toplu gelmiyor ama izletiyor. ona da şüphe yok.

--- spoiler ---