10 Mayıs 2015

The Originals s02e21:

Fire with Fire
--- spoiler ---

.eh iyi saçmalıyorlardı, klaus yine planlar içinde plan yapmış da onu açıkladılar biraz toparladılar. sonuçta şehrin patlaması riski ile kıyasla tereddütsüz çocuğunu seçmiş gibi görünüyor. ha başından beri şehrim de şehrim diyordu ama aile vurgusu zaten hat safhada dizide, oradan bağladıklarını düşünebiliriz.

.olaylar olaylar, ilkin dahlia ile anlaşmalar. birlikte hareket etmeler. aynı zamanda elijah, freya ve rebekah'ın planları. arkaplanda salak kurtadamların saçma kaçışı ve davina'nın cadılar meclisinin başına geçişi.

.elijah ekibinin yaptığı planın bir işe yaramayacağı belliydi. klaus'un diğer tarafa geçmiş olduğunu da gördükleri halde önlem almadılar. şimdi eğer her şeyden haberleri varsa (belki sadece kandırmaydı bilmiyorum) neden bebek freya'nın kucağındaymış gibi davrandılar ki? bir de büyünün devamlı söylenmesi gerekiyor, çok alengirli ya. marcel salağını yakalayıp etki altına almalar. hani işe yarayacak diye öldürmeyecekmiş. sanki başkası yapamaz aynı işi...

.derken dahlia'nın olayı görmesi, freya'ı yamultması. elijah ile klaus kapışması. bu kaçıncı kardeş kavgası. güç dengesidir, klaus'un daha güçlü oluşudur falan derken o olayları biraz daha düzgünce yapsalar, ne bileyim daha iyi olur ama neyse işte elijah'a felç eden hançeri soktu bıraktı öyle. derken camille geldi. onu da seni yerim bitiririm derken planları söylemiş kulağına. eh klaus'un bu kadar kötü olduğunu zaten düşünmediydik. hep gri idi, şimdi de gri takıldı. dağıttı ortalığı.

.olanlar salak kurtadamlara oldu, iyi de oldu güzel de oldu aslında. baştan beri en saçma plan onlarındı. tekrar kurda dönüşme cefasını çekecekler ya bu iyi olacak. jack malını falan öldürmedi yine. adam klaus ile yüzleşiyor ama sağ kurtuluyor. klaus name yapmaya geliyor, dizinin esas karakterlerini öldüremem. senaristler ve hikaye benim gücümden daha güçlü lan falan gibi düşünüyor herhalde.

.derken derken herkesleri bertaraf etti bu süper ikili, geldiler hope'un başına. yok efendim sana teslim ederim de etmem de önce benden bir ölümsüzlük kanalı kur kendini şimdi kurtar sonra velede bakarız gibilerinden laflar etti. dahlia buna kandıysa vay onun aklına. başka bir plan milan olana kadar zaten sezon bitece bu şekilde anlaşılan.

--- spoiler ---