22 Mayıs 2015

supernatural s10e23:

Brother's Keeper

--- spoiler ---

.ilk defa sezon sonundan bu kadar kötü ayrıldım. hani sezon ortası bölümler saçmalıyorlardı da o sezon finali müziğiyle birlikte bir hoş oluyordu insanın içi. büyük oynayacaklar, değişik şeyler yapacaklar diye bekliyor insan ama belki kendilerini tekrar etmekten kaçamamak, belki biraz fazla saçmalamak yüzünden çok kötü oldu.

.iyi yönlerini sayayım önce, tanrı fikirleri iyice fantastikleşti. tanrı hiçlikten yaratmamış dünyayı, azrail dayı böyle diyor. ilkin karanlık varmış, ta onu getirdi abilerimiz. düşününce pek tatlı ama işte bizim kardeşlerin hikayesinde her türlü kombinasyon denendiği için büyük saçmalama oldu.

.o sam'in kelleyi alaydı işte o vakit olay olurdu. beklentiyi oraya kadar yükseltip sonra olabildiğince sıçtılar. öldüremezler ki dedim zaten elli kere, öldüremedi de... şimdi ilk soru azrail niye orağını buna veriyor? sam'in kafası başka şekilde uçmuyor mu? dönüp koca azraili nasıl kandırabiliyor? tabii orağı ile ölüyor muymuş? adam dirip gelip şunları öldürse ne iyi olacak? süper karakter aslında, ağır lafları var ama arada bir görüyoruz onda da bizim oğlanlar kazık atıyor devamlı.

.neyse sam'in ölmeden dean'i kurtarmaktan vazgeçmemesi fikri de salakça ya onu geçelim dean kabil'in mührünü nasıl başkasına vermeyi düşünmez arkadaş. yani ya bunu yapacaksın ya da dünyaya karanlığı salacaksın? hangisini tercih edersin. ver herhangi birine sonra onla uğraşın yine bin kat daha mantıklı olurdu. bunun yerine saçmaladılar da saçmaladılar.

.sezon boyunca sam zaten uğraştı. crowley anasının sevdiği tek kişiyi feda etmesi için yardım etti. dean tam sam'i öldürecek gibi yaparken bunlar büyüyü tamamladı, azrail öldürüldü ve mühür ortadan kalktı. zaten baştan beri büyük bir sonucun olacağını biliyorlardı da mührün tanrı tarafından karanlığı kilit altında tutması için hazırlanan bir şey olduğunu öğrendiğin vakit hemen sam'i ararsın bak böyle böyle kardeş dersin.

.iki saat konuşup da boyun vurmaya kalkmalar, diğer tarafta tamamlanan büyü. sevgili cadımız günün en karlı çıkanı oldu. hem kilitlerinden kurtuldu, hem castiel'i crowley'i öldürsün diye kontrol altına aldı. hem de karanlıkla falan uğraşırlarken zaten buna dokunmazlar. böyle de bir sonuç çıktı işte.

.kardeşlerden biri ölmeden bu seri toplanmaz buralardan, cehennem kapısını açmalarından, diğer belalara, lucifer'i serbest bırakmalardan başka bir sürü şeye hepsi yapıldı. yine kardeşlerden birinin feda edilmesi meselesiyle geldiler. feda edilemedi ve dünyanın yine canı okundu. adamlar olmasa daha iyi.

.hani belki hani biz iyilerdendik, kötülüğü çekiyoruz muhabbeti idare ederdi bu yüzden. adamlar hiç olmasa her şey yerli yerinde olacaktı. bir de şimdi başımıza tanrı gücünde karanlık çıktı. tanrı derken gerçek tanrı hani...

--- spoiler ---