5 Mayıs 2015

Orphan Black s03e03:

Formalized, Complex, and Costly

--- spoiler ---

.yahu bir olay yok, deli ediyorlar beni. erkek klonlar ile kız klonla kardeş imiş. şimdi bu olay mı? bütün bilimsel olayı bir çift manyak bilim insanının kendi döllerini klonlaması imiş. bir erkek, bir kız çocuk yapmışlar onları da çoğaltmışlar. yani ne bileyim geliştiremiyorlar bu meseleyi sinir ediyorlar.

.mark ile evlendiği dindar kızcağız olayına çok girdik. orjinal örneği arıyoruz diyorlar. buna da lafım yok ama erkek klonlar kafadan kontak imiş, belli bir seviyeden sonra da ölüyorlarmış. bunu orjinal örnekle aşarlar imiş. orduda kullanım için bir nevi silah tasarımı tadında bir proje yapmışlar ama yaptıkları klon kusurlu... erkekler deliriyor, kadınlar doğuramıyor. nasıl bir bilimsel başarı bu arkadaş?

.şimdi çinde mi ne embriyo klonlamışlardı zaten, koyunu moyunu zaten yaptılar. çok zor işler değil. bu kadar karmaşa çıkmasına anlam veremiyorum. gizemi bu meselelere basmaları saçma oluyor.

.hadi karakterler arası muhabbete yine tamam, şimdi dedektif beth'e karşı boş değilmiş de o yüzden yardım ediyormuş. hadi bunlar dizi olacak diye yapılıyor anlarım da genel hikayede neden bu yolu tercih ediyorlar onu anlamıyorum.

.ilk şirket kötüydü, onu ele geçirdiler. şimdi ordu kötü ki onda da anne dedikleri oğlan çocukları büyütmüş tip var. muhtemelen aralarında sevgi var, programın açık tutulmasını ve hepsinin hayatta kalması için uğraşıyorlar.

.helana ile olayların ne bağlantısı var? orjinal örnek o mu sanki? belki çocuğu olsa da kök hücre falan filan deseler anlayacağım ya neyse işte pek bir olay olduğu yok. neyse ki kızı muhabbetini kestiler. artık kızının başına bir şey geldi gelmedi olaylarına girmiyoruz. kendisi şimdi olayların içine dalıyor.

.en son mark dedikleri kökten dinci klonumuz, kökten dinci ana tarafından öldürüldü. güzel bir rott köpeği olan saçı sakalı karışmış abimizde orjinal örneklerin olduğunu düşündü bizim mark, gitti onu sorguya çekti. adam kalpten gitmiş. arkadan sarah geldi, kardeşiz mardeşiz dedi ama pek sallamadı, derken öldü gitti.

.allison cephesinde de işte torbacılık yapıyor, oy kazanıyor. rakibi kazanamazsın diyor, ev teklif ediyor. öyle biraz kızışmadır, plandır programdır şeklinde sürüp gidiyor. ne büyük dert bunlar aman allahım diyor insan. genel hikayeye bağlamayacaklarsa, normal klon insanı hikayesi yapalım demişler herhalde. zaten ne alakası olabilir ki genel hikaye ile... hadi başta tanışmadır, gözlemcidir, şudur budur oldu. şimdi hiç bir alakası kalmadı olayın.

--- spoiler ---