12 Mayıs 2015

once upon a time s04e21:

Mother

--- spoiler ---

.anlar günü bölümü gibi yapmışlar. emma'nın anası pamuk, reginanın anası kora, lily'nin anası malefiz. hepsinin ayrı ayrı dramı vardı. iyidi güzeldi de işte boğdular biraz. yazar meselesi daha iyidi, onu pek son dakikalara sakladılar. bir de tabii sezon finaline saklıyorlar herhalde. iki bölümlük bir sezon finali gelmiş ya yavaş yavaş izleyeceğiz artık.

.yazar meselesinden başlamak lazım. regina, zelana'dan intikam almak için onu hikaye dışı bırakacak idi ama anasının geçmiş anıları ile kendi ile yüzleşmesi gerektiğini fark edip bundan vazgeçti. hani birden büyük bir aydınlanma ama regina'nın tekrar yoldan çıkmaması iyidi.

.daha sonra yazar kendine geçici bir büyü tanımlayarak rumple'un yanına gitti ve tüm hikayeyi baştan yazacağı hazır bir kitapla başladılar hikaye yazmaya. bu da kaldı iki bölüme bakalım yazdıkları mı olacak? yoksa engelleyecekler mi? göreceğiz.

.emma'nın kötü olması meselesinde abartmadıklarına sevindim. mürekkep olayını lily'den temin ettiler. bu kadar emma üzerine oynayıp da kolayca mürekkep halletmeleri saçma oldu ama koskoca güzeller güzeli, melekler meleği emma'mızı kötü yaparlarsa saçmalamış olacaklardı. neyse ki olmadı.

.malefiz ve kızı lily meselesi de saçma bir hal aldı. iki saat dram falan etkili iyi güzel de bu kız ne atar yapıp duruyor dedim. ejderha falan olunca anasını biraz anladı. bir hafta kalmayı kabul etti. sanki atla deve...

.ejderha olduğu vakit malefiz'in önüne atlamalar gerçekleştiren pamuk hanım ciddi saçmalamalar içindeydi. gösterip meraklısı çirkef bir kahraman. ülen senin iyiliğinin hepsi başkasının eziyet çekme ise nasıl iyi olabiliyorsun? aslında alternatif hikayeye de gerek yok bu iyiler o kadar iyi değil demek ya neyse işte kafayı falan çarptı geldi emma ile barıştılar. buna yaradı en azından.

--- spoiler ---