4 Mayıs 2015

game of thrones s05e04:

The Sons of the Harpy

--- spoiler ---

.you know noting jon snow muhabbetinden başlamak lazım herhalde, artık tüm dizi karakterleri falan söylesin. başta dikkatimi pek çekmediydi de söylene söylene bu ne lan dedim. şimdi kızıl büyücü hatun çat diye önünde soyunduğu jon snow'un onu başkasını seviyorum gerekçesi ile reddetmesi üzerine sarf etti bu sözü. pek de imalı bir bakış attı ya o karı her şeyi bilir. korkulur o karıdan. yemin meselesini hala söylüyor ya jon, ayıp ediyor. güneye inip vatanını kurtarmak yerine duvarın koruyucusu olmaya kararlı görünüyor. stannis tek başına halledecek olayları anlaşılan.

.gözlerimi yaşarttı stannis reis, kızı için vatandaşın teki bebek getirmiş. gülüşünü hiç unutmam falan diye anlatır ken kızının gri hastalığına yakalanışı ve aradığı çarelerden ve tabi kızına olan sevgisinden bahsetti. benden utanıyor musun demişti ya kızcağız, gözleri doldu ve sarıldı. güzel sahneydi, ağır abimiz. tahta yakışır ama imkan ihtimal yok gibi...

.geçen bölümden kaçırılan tyrion manyağı ile mormont abimizin muhabbetlerini kısa tuttular. zaten pek konuşkan biri değil. yumruğu çakıp oturttu. kraliçeye götürüyorum derken khaleesi'ne götürüyormuş. bu şekilde mi affedecek yani? tyrion da güldü duruma, ben de zaten oraya gidiyorum dedi ama dinletemedi. khaleesi ve tyrion aynı sahnede görebilecek miyiz bu sezon? merakla bekliyoruz.

.uçan giden ejderhayı göremedik, böyle başı sıkışınca gelip kurtarırsa laf ederim ama madem ejderhalı dizi yaptınız gösterin kardeşim. şehir toz duman, birbirini kesen kesene ama ejderhalar yok, ejderhaların anası da bir türlü düzeni sağlayamıyor. dövüş çukurlarıdır şudur budur ile uğraşırken, bölüm yaşlı kurt barristan abimiz baya bir darbe aldı. öldü diye tahmin ediyorum ama solucanın darbe daha cılızdı. belki ikisi de ölür, belki kimse ölmez. artık sonraki bölüme göreceğiz bunu da. maskeli manyaklar kimdir nedir? ne ara bu kadar çoğaldılar? tıslıyorlardı, herhalde kölelerden tipler ama o kadar maskeye nasıl para bulmuşlar diye de düşünmedim değil hehe.

.sansa ta ned stark'ın robert ile muhabbet ettiği mahzen kabir tarzı bir yerde serçeparmak ile geleceğe dair bir projeksiyon yaptı. serçeparmak cersei'nin çağırması ile ortamdan ayrılacak, manyak bolton'larla bırakacak kızcağızı, stannis'in gelişini duymuş. kumarbaz adam parasını stannis'e yatırır diyor. kış tepesine gelince bolton'ları öldürür seni kuzeyin koruyucusu ilan eder diyor. ay hadi inşallah cnm diyoruz buna da her şey mümkün. adamlar patır patır ölüyor. diğer türlü de kadınlığını kullan demeye getirdi.

.her şey tamamdı bir dinci fanatik savaşçılar eksikti, o da oldu tam oldu. şarap şişelerinin parçalanması ve akan içkiler falan göndermeli geldi bana nedense. adamlar devrim yaptı kendilerince, kralın şehrinde ahlaksızlığa son. dindar adamlar kerhane falan basıyor. cersei bunu yaptıracak son kişi olması lazım. her türlü alavere dalavere var, ensest var ama gidiyor yedi tanrıların adamını şehre salıyor. belki adam kabul etmedi de zorla mı yaptırıyorlar nedir? pek şiddet yanlısı bir tipe de benzemiyordu.

.her neyse işte sonunda mevcut kraliçenin kardeşi gay oğlana oldu olan, kıstırdılar çatıda aldılar mapusa, buna bozulan kedigil güzelimiz de kardeşi için velet krala gitti. hehe kimin kral olduğunu anladı o da, anası yönetiyor işte ülkeyi. git dedi yüksek rahipten iste, benim elimde değil dedi. çıktı sokağa, geldi manastırın önüne ama içeri giremedi. bu da yine şüpheye neden oldu bende ama bilemedim artık eğrisi doğrusunu. halktan ensest nidaları yükselir iken neyse ki yumuşak huylu bir çocuk olduğu için kan akıtmadan döndü geri. abisi olaydı orayı sıvardı kanla falan.

.jamie kızını kurtarmaya gidiyor iyi güzel ama çoktan haberi oldu kötücül prensesin, hafif ortadoğu havası, kırık konuşmalar, yılanlar akrepler. yakalamışlar gemiciyi, öğrenmişler geldiğini, bizim ikili de kurtaracak hala. dört tane adamı devirdiler iki saatte, bir de fark edilmesin diye gömdüler. oho be arkadaş çoktan biliyorlar.

--- spoiler ---