17 Mayıs 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e21:

S.O.S. Part 1

--- spoiler ---

.sezon finallerini ikiye bölme de çok moda oldu. gelen geçen böyle yapacak herhalde. bir film uzunluğunda oluyor nerdeyse. nasıl izleyelim biz bunu tek parça halinde? neyse ortalarda tam ikiye bölmemişler ama coulson ile skye'in babasının arabaya sıkışmış duygusal konuşmalarında kestim. belki bir dakika sonra normal kesilecekti ama işte 43. dakka civarları.

.skye'ın anası ciddi kötüymüş. insandan beslenen mahluk tadında kötülük. yaralandığı vakit iyileşmek için başka insandan beslenmesi gerekiyormuş. beslenme de ne beslenme, bildiğin posasını çıkartıyor.

.komplo olaylarından sonra pek bir gelişme olmadı aslında. raina denen çiçekli, son tahlilde dikenli hatunun son kehaneti iyidi. skye anasının kötü olduğunu gördü ama şimdi raina öldü mü? öldüyse böyle kaypak bir karakterin öldüğüne bile üzecekler o garip oldu.

.skye'ı paketlediler. asıl kurtarıcı o imiş, anası savaş için doğru argümanlara sahip olsa da ciddi anlamda abartı bir iş yapıyor. süper uçak gemisini ele geçirdiler, içindeki uzaylı kargosuyla ne yapacaksa artık, öyle bir planları var. yanındaki tipler şu an onu izliyor. elektrikli oğlanın durumdan pek haberi yok ama ortama skye dalıp da düzeltecek mi her şeyi? bu kadar şey nasıl toparlanacak son bölümde göreceğiz.

.bir de skye'ın babasının değişimi muhabbeti yaptılar. aslında kadın iyi düşünmüş, her tarafta bir meşgul edici eylem. adama ilaç vermiş, hulk gibi bir şey oldu. coulson da onu skye üzerinden sakinleştirmeye çalışıyordu en son. iyi aile babasısın sen, asıl yaratık karın diyor. doğru da diyor. kadın sakin sakin konuşurken bizi bile kandırmış demek.

.bobbi olayı biraz gereksiz oldu. ward ve ajan 33'ün birlikte takılması iyi güzel de intikam muhabbeti için bu kadar uğraşmaları final için pek de gerekli değil. şimdi hunter denen tip vurulacak büyük ihtimal ama öleceğini sanmıyorum. bobbi de nasıl hatunsa o kadar işkenceden kurtulup ikisini patakladı. sonunda yine yakalandı ve oturduğu yerde bubi tuzağı kuruldu, yine çözer belki bri şekilde. becerikli hatun canım.

.skye ile may dövüş sahnesi güzeldi. skye için düblör mü kullanıyorlar bilmiyorum ama ciddi güzel dövüşüyor artık hatun. kendine has hoşluğu vardı, bir de badass dediklerinden oldu iyice, maşallahı var. daha çok görmek isteriz aksiyonda inşallah...

--- spoiler ---