11 Nisan 2015

vikings s03e08:

To the Gates!

--- spoiler ---

.yav olmadı ama şimdi, ragnar başka planım olmasa floki'ye liderliği niye  vereyim falan dedi. o kadar insanı denemek için mi öldürdün be adam? adamların paris'i fethetme planları eksik gedikmiş, prenses olan tutkulu hatuncağız ki rollo bir ona bir baltaya  bakmaktan düzgün savaşamadı, sayesinde kurtuldular resmen.

.tabi her türlü önlemleri varmış. kapıyı kırdıkları zaman öte taraftan acayip bir mancınık sistemi gibi bir şey yapmışlar. indiri verdiler yüzlercesini. korkak kralları gelip karşısına bunlar da nerdeyse insanmış dedi. adamın maske ardından korkusunu güzel yansıttılar. kızı ama öyle mi? manyağın teki, tam rollo'ya göre. kahin dedi ya artık rollo yıkar o şehri.

.oğlan bjorn, valhalla bu tarafta diye milleti ölüme gönderdi. kendisi ölmedi allahtan, hangi tanrı koruduysa artık eleman ölmüyor bir türlü. ragnar olaylara dalmayıp geri çekilecekti sanki ama oğlunu görünce daldı surlara, üçünü beşini indirdi. baktı olacak gibi değil kendini surlardan aşağı attı. onun kafa da nasılsa artık, onu da allah korudu. şimdi hafif öksürükte kan var ama ragnar ölmez tabi. paris'i almadan rahat edemeyecek ama tarihsel olarak almış mıdır? ne yapmıştır hiç fikrim yok. tek dileğimiz var, o da ragnar mutlu olsun yeter.

.lagertha ile diğer lavuk arasında olayı sevişmeye bağlayarak iyice sıçtılar. hele savaş sonrası seksi nedir arkadaş? var mı literatürde böyle bir şey? bir sürü insan ölmüş, oğlu ağır yaralı yatıyor ama kadın takılıyor. reisliğini aldığı için asla affetmeyecekmiş ve bir gün öldürecekmiş, bunu kabul ederse sevişsinmişmiş. sevişti tabi, o kadın için ölünür, o ayrı ama yine de saçma geldi bana. zaten hafif sidik yarıştırmalar, savaş alanında takılmalar falan pek iyi değildi. neyse ki eleman uyanıkmış da pusuyu fark edip lagertha'nın kafaya patlatıp kaçırdı.

.hiç bir esas karakterin ölmemiş olması biraz saçma tabi, figuranları indirdiler birer ikişler, omzuna ok saplandıktan sonra gülen heyecanlı elemanı mesela nasıl unutacağız? neden bu figuranlara gereken değeri vermiyorlar insan üzülüyor. adam çattanadak gitti, anlının mıhına oku çaktılar. tabi milyonlarca oku tahtalara saplayıp bunun anlından vuran elemanı da tebrik etmek lazım.

.ecbert cephesine hiç gelmedik, bir sezonluk aksiyon yaptı abilerimiz. eh yavaş yavaş yapmalarından da iyidir. zaten savaş dediğin ne kadar sürer? güzel bir kuşatma yapsalar öncesinde daha iyidi aslında. birden ön kapıdan dalsalar da daha mantıklı olabilirmiş? üçü beşi ölür ama sonra oklar bitince devam ederlerdi ne bileyim. dediğim gibi sadece floki'yi gözden düşürmek için böyle bir metod beni açmadı, ragnar'a yakıştıramadım.

.floki'nin hali içler acısıydı. ateşler içinde ettiği laflar şiir gibiydi ama o bile ölmedi. suyun yanında kırıp kurtulmuştur belli ki ama o kadar adam niye öldü lan? baktınız olmadı geri çekilsenize adam gibi. bir vikingli kolay mı yetişiyor hehe?

.bölümün 3-5 dakkasındaki müzik iyidi yine, adamlar müzik konusunda da geliştiriyorlar sanki, hafif ilahi gibi bir tınısı vardı. savaş hazırlığı, ölüme giden yiğitler şeklinde göndermesi olabilir sanki. onu da not alayım, sonra toparlarım artık.

--- spoiler ---