5 Nisan 2015

helix s02e12:

The Ascendant

--- spoiler ---

.adamların kafası mı güzel anlamadım. bir kere 30 yıl sonrasını gösterdiler. julia hala hayatta alan'ın kafatasında delik vardı. muhtemelen son sahnenin açıklaması da bu olduğu halde hala gizem yaratmaya çalışıyorlar. madem gizem yaratacaksın, ne diye 30 yıl sonrasını gösterdin be arkadaş? o hikayeyi de devam ettirmediler üstelik. gelecekte ne olduğu belirsiz, ben mi unuttum ondan da emin değilim. iyice kafa karıştırdılar.

.son bölüme kaldı olaylar tamamen. sarah, kyle ve soren veledi tahliye için soren'in anasının da yardımı ile telsiz edindiler. helikopter de geldi ama peter manyağı aşağıdan ateş edince kaçtılar gittiler. nasıl askerlerse artık ateş edene bir füze atamadılar.

.peter'in manyaklığının sonu yok, kasap gibi ceset kesme ve sevişmelere de geçtik. bu kadar değişen karakteri oturtmaya çalışıyorlar. bebek ile sohbetini bu yüzden koymuşlar belli ama yemeyiz, kusura bakmasınlar. görünmeyen şeylere bağlaması falan iyi güzel de yine de olmadı bence.

.karakterleri azaltınca olaylar da azaldı bir miktar. peter cdc'yi öldürmeye kafaya koydu. sarah ve kyle kaçtı. julia hala kısırlık yapacak ağacı arıyor, alan ile birlikte bunun peşindeydi.

.ağacı araya araya buldular. bir tablodan yıldızlara oradan da manastırın ağacın üstüne yapılmış olduğunu gördüler. iyidi güzeldi ama işte yine bir yere kadar iyi oldu. hadi dünyanın kısır olmasına karşısın diyelim, bulmasını da engellesene arkadaş. yıldızlardan itiraberen yardım etti julia'ya sonra silah çekti. kadın anasının gözü çoktan vurmuştur da alan gittiyse dizinin yarısı gider. kötü oldu bu açıdan. üçüncü sezon falan hiç düşünmediler hehalde.

.sonuçta buldukları tedavi eğer adadan çıktıysa neden julia 30 yıl sonra hala bunu arıyordu? bunlar falan da boşa gidiyor. iyi güzel başladı ama kötü bitecek gibi geldi bana. çok sapkın hadiseler oldu ama işte hepsi o kadar. son bölümde ne yapacaklar bakalım.

--- spoiler ---