10 Nisan 2015

forever s01e20:

Best Foot Forward

--- spoiler ---

.sezon bitiyor hala yok efendim balerinmiş de ayağını kestirmiş yok şudur budurla ilerliyor. kendini öldürecek silah ile oynuyor falan ulan yoksa deneyecek mi diye şüphe ediyoruz. son kısımda da cesaret edemedim demeye getiriyor.

.e iyi de güzel kardeşim madem cesaret edemeyeceksin sezon başından beri ölme yolunu aramak muhabbeti de nedir? hele hele zaten uzun zamandır hiç öldürmediler, düz polisiyeye çevirdiler o da kötü oldu.

.güzel başladı, sıradan oldu, bir ara kıpırdandı adam muhabbeti ile ve şimdi tepetaklak sezon bitişine doğru gidiyoruz. resmen hiç bir şey olduğu yok. ölümsüz olmak için kendi ayağını kestiren balerin hikayesini mi sevelim yani?

.tamam her yan konu özenle hazırlanıyor belli ama bir yere kadar idare eder bu tek tek bölüm konuları, bayıyor bir süre sonra... bir de geçmiş ile yan konuyu destekliyorlar.

.annemi buldum diyen abe meselesi de öylesine çakılmış bir konu gibi, zaten hatun ölmüş gitmiş. mezarını bulmuşlar anlaşılan. ölümsüz kocasından kaçıp ölmek de nedir? üzülmesin diye yaptıysa böyle mi iyi olmuş? bu konuyu bile gereksizleştirdiler. geçmişten konu kalmadı resmen.

.jo meselesinde henry'e dönüş, bir elektriklenme ama henry'nin sap gibi durması ve abe'in dükkana dalması ile sona eren bir süreç. tekrar o vakte gelmeyi bekle dur artık. zengin zenci elemanı bile bıraktı geldi. paris'e gitmekten bile vazgeçti hatun ama hala anlamadı henry...

.bu romantizm meselesini de iyi yapamadılar. birlikte takılsalar da olmayacak gibi hissettiriyorlar böyle ufaktan ufağa takılmalar da pek keyifli değil. ne olacaksa olsun arkadaş. üstelik büyük sırları olan ölümsüz biri, artık unuttuk bile böyle olduğunu.

.bu kıvamda sezon finali yaparlarsa üzerler...

--- spoiler ---