2 Nisan 2015

Bates Motel s03e04:

Unbreak-Able

--- spoiler ---

.dram dozunu kaçırdılar, sarılan sarılana, ağlayan ağlanayana bir bölüm. psikopat oğlana gizli saklı işler çevirerek daha da psikopat hale getiriyorlar. zaten toptan yanlış davranmışlar çocuğa böyle olmuş bari düzgün davransalar bundan sonra ama her konu elinde patlıyor resmen.

.şimdi iyice çocukça hareket ediyor, annesini kıskandırmaya falan çalışıyor lan. bu nasıl kafa insan anlamıyor. şu öpüşme sahnesi hakkaten çok acayipti. elemanda bir yamuk olduğu oradan belli. emma buna fazla iyi, neymiş kızı öldürmemek için sevişmemesi gerekiyormuş. daha önce çok hoplattılar bu kızı, gunner mıydı neydi? haberi yok mu bundan? hafif saçmaladılar yani.

.neyse asıl olay flash belleğimiz idi, flash bellek aşağı, flash bellek yukarı. ne olduğu belli değil. çat diye şifreyi bulsalar dandik olurdu ama bütün bölüm boyunda şifre bulunamaması, devamlı aranması falan da pek iyi olmadı. hem hele hele o kadar iyi bir şifreleme mekanizması ile belli sayıda hatalı girişten sonra kitlenmesi gerekirdi. o da çok tutarlı gelmedi bana.

.şerif olaylara dahil olsa daha aksiyonlu, akıcı olurmuş gibi geldi. adama yalan söylüyorlar. sanki iyi karakter olmuş gibi, en azından bates ailesinin iyiliğini düşünecek bir tipe dönmüş gibi görünüyor. norman'ı eli kanlı görse artık içeri atmak gibi bir hissiyat oluştu bende niyeyse ama buna rağmen anne bates güvenmiyor elemana. iyi mi yapıyor kötü mü yapıyor sonra göreceğiz.

.bob mıdır nedir? tüm bu seks partilerinin başındaki eleman ilk öldürülen kızla işleri ilerletmiş, annika ile de üçlü yapmaya gitmişer o gece, ne olduysa olmuş biri ölmüş diğeri vurulmuş. olay bundan ibaret ise pek beğendiğimi söyleyemem. o arada da sırlarının olduğu bir flash bellek mi bulmuşlar yani?

.tecavüzcü kardeş, hem dayı hem baba meselesinde de sınırları zorluyorlar. tamam adam pişmandır, tamam o zaman şeytana uymuştur da arkadaş. uyulacak şeytan var uyulmayacak şeytan var. böyle bir mazeret olabilir mi? tüm dünyam oydu diyor. ulan kardeşsiniz, evin durumu kötü ya ne olacağıdı başka? bu açıklamayı da pek beğenmedim.

.ha dram açısından, çatışkılar açısından iyi güzel de senaryo açısından pek bir şey ifade etmiyor. neyse son bölümde konu dışı bırakıldığını hisseden norman delirir, abisini takip eder ve tecavüzcu kardeşini evinde barındırdığını öğrenir. dylan resmen yalvarır anama söyleme diye ama anneme söyleyeceğim diye koşar gider. temelinde kıskandı itoğluit ama garip işte. olaya gel...

--- spoiler ---