9 Mart 2015

the walking dead s05e13:

Forget

--- spoiler ---

.evet tam korkulduğu şekilde tempo kaybettiler. bir tek at sahnesi vardı işe yarayacak ki o da hem çok kısa hem de biraz saçmaydı. ülen koca at nasıl kaçamadı zombilerden? nasıl iki taneye çifte atamadı? köşeye sıkıştırdılar gibi gösterdiler ama ne bileyim ölsün diye yapmışlar sanki. bir de son kafayı kaldıran maket de olmamış yani, yakıştıramadım.

.kendi çaplarında rick, carol ve daryl bir silah zulası yapalım diyorlar. etkinlik yaptıkları bir gece de carol ortamdan sıvışıyor. açık bıraktığı pencereden içeri giriyor ve silahları toparlıyor. derken kurabiyeleri için takip eden yavrucak! (bu ne lan) peşinden geliyor ve çocuğun gözünü korkutuyor ve olaylar geçiyor bitiyor.

.şimdi arıza çıksın diye kurabiye için veledi peşinden yollamışlar, iyi güzel de rick zaten söylerim dediydi. hani çocuk aklı desen, yine kabul de o karanlıkta nasıl takip etti? annesi nasıl gözünün önünden ayırdı. pek bir saçma oldu. zaten çocuğu korkutmanın da pek bir faydası olmaz herhalde. psikolojisi bozulur ve yine yumurtlar gibi geldi bana. buradan olay çıkartırlarsa çok saçma olacak.

.bizim gay çift ile daryl yakınlaşıyor, insan korkuyor bir bakıma. daryl'i grup için eleman bunla görevine vereceklermiş. iyi güzel derken bir de motor parçalarını falan gösterdiler soğun kanlı daryl'in bile kalbini ısıttı gayler. çok acayip tabi ya ne bileyim buradan da çok olay çıkmaz gibi.

.yetmiyor ve artırıyorlar, rick sarışın hatunu yanağından öpüyor hehe, sonra kocası ile yürüyüşte bakıyor falan. adam başkasının karısına göz koyan hale gelmiş. kaba güç sonuçta gider alır, dünyada düzen mi? kalmış? gerekirse rick düzer... buradan ne çıkartacaklar merakla bekliyoruz, rick'in karakterler daha önce lori ölünce oynadılardı, halüsinasyonlar falan filan derken düzeldiydi, iyice adam olduydu ya şimdi durduk yere bozacak gibi kendini.

.sasha malı ile çok vakit kaybediyoruz, travma sonrasi stres bozukluğu var işte hatunda. tedavi olması gerekiyor. en arızalı davranan o, dışarı salmasında bir daha gelme havası vardı ya ne bileyim insan kuleye gözcü koymaz mı hakkaten? nasıl şanslı tiplermiş böyle? dünyanın çivisi çıkıyor, millet tam anlamıyla birbirini yiyor (yamyamlar dahil) sonra böyle bir kurtarılmış alan varmış lan diye çıkartıyorlar. herkeslere temiz kıyafet, o kadar hengame içinde gözümüzün alıştığı adamlar kadınlar bir garip geliyor. iyi güzel de bir yaptın tamam, iki yaptık baydı, üçte başka bir olay olmalı. henüz bir olay olmadı dizi tempo kaybetti...

.ha unutmuşum eklemeyi, anlında "w" damgalı bir zombi gördüler. damgayı kim basıyorsa artık oradan da bir olay çıkartabilirler. rick'in eline de damga bastılardı oradan bir bağlantı kurdum ya ne çıkacak bilmiyorum artık.

--- spoiler ---