3 Mart 2015

the walking dead s05e12:

Remember

--- spoiler ---

.şimdik sondan başlayalım. rick abimiz eski şerif moduna döndü iyi güzel. bu beklenmedik bir olay, yerleşimin güvenliğini sağlamaları güven göstergesi, o da güzel. bunun geleceği belliydi ama sakladığı silaha kadar bunu takip ettilerse ve baştan beri inanılmaz teknik takip yapmışlarsa son sahnedeki konuşmaları da duymadılar mı?

.gardımızı düşürmeyeceğiz, hayatta kalacağız, gerekirse burayı ele geçireceğiz falan demek nedir? kesin buradan bir şey çıkartacaklar. kesin bu insanlarda bir bit yeniği var. hani diyelim yoksa dizi artık güvenlikli alan içersinde mi geçecek yani? zombi dizisinden başka bir diziye geçer olay.

.şimdi duş almak, sakal tıraşı olmak ve saç kesmek bile inanılmaz geliyor insana, sırf bu değişim için yapmış bulundular sanki ama nasıl devam ettirecekleri önemli. devamını iyi görmediğim için çekimser iyimserlik diyelim buna. eski efsanelerden bir efsane olamayacak gibi.

.yeni sarışın hatun ve yönetimin başındaki yaşlı hatun fena karakterler değil gibi ama esas karakterler değil sonuçta. hele hele fazladan karakter getirince eski esas karakterlere ne olacak diye insan soruyor. abraham abi nerdeydi mesela? tamam o da sonradan eklendi ama yol hikayesinde fonksiyon sahibi olanlar şimdi devredışı kaldı. carol bile belli belirsiz idi.

.daryl olaylara en uzak yaklaşan tipti, duşunu bile almadı. giysiyi bile değiştirmedi. delikanlılığını korudu. kavga çıktğında olaya ilk dalan ve yere seren tip oldu. adam saygıyı hak ediyor ağbi hehe.

.bunlar yanında görüşmelerin kamera çekim meselesi de sonra tekrar gündeme gelecek gibi, bir analiz yapıyorlar gibi, gizli bir iş çeviriyorlar gibi, hep kuşkulandırıyorlar. topluluk içi olaylar konusunda yeni bir şey getirmeleri gerek yoksa yol hikayesi bundan bin kat daha iyidir. hele hele washington meselesi yaptılardı, bir şehrin akıbeti bir sezonu kaldıracak hikaye idi. şimdi kendi kendine yeter bir bölgeye benzer muamele yapıyorlar ama nerde bu insanlar? nasıl bu kadar az kaldılar? madem acil durum planı var o kadar ordu nereye gitti? bunlar cevapsız durumda.

.giriş kısmında bölgeye girerken çalan müzik fena değildi, kısa bir şeydi ama not alayım bakalım sonra neymiş öğreniriz. kalan kısmında da arada daha depresif müzikler duydum bir iki. rahatlığa geldiniz ama o kadar da rahat değil vurgusu yapıyorlar sanki.

--- spoiler ---