18 Mart 2015

The Originals s02e16:

Save My Soul

--- spoiler ---

.winter is coming diyerek bitirdiler sanki. dahlia dedikleri cadımızın yaşlı hali stargate atlantis'den hatun. daha eski bir uzay dizisinde daha gördüydüm ya neydi f ile başlıyordu, hatırlayamadım şimdi. neyse çok mühim değil, kadroya bu hatunu katmaları iyi oldu. ne kadar göreceğiz orası meçhul.

.dünyanın en güçlü cadısı diye sezon başından beri ıkınıyorlar ama hala gelemedi. o kadar güçlü ki adamlar tir tir titriyor. iki tane köken vampir, bir tane baba vampir avcısı kökenden de üstün tip, sürüsüne bereket cadı var ama hala korkuyorlar. kurt adamları falan hiç saymıyorum zaten.

.freya'nın hikayesi güzeldi de hakkaten klaus'un güvenmediği kadar var. kesin bir şeyler saklıyor. hele hele en başta finn ile birlik olup niye onu sattı. babasını nasıl kontrol ediyor? bunları sormak yerine geçmiş muhabbetler ve laf sokuşmalarla geçiyor bölümler.

.o kadar özel güçleri var ki adamlar sadece ayakta konuşarak geçirtiyorlar bölümleri. bir uçun kaçın arkadaşım, tamam aksiyon dizisi değilsin ama bu kadar da olmaz ki? klaus'un yaptığı nameleri biraz daha iş üstünde görmek isteriz. eskiden daha çok oluyordu sanki bu.

.asıl olaylardan biri davina'nın da hüpletilen ergen cadılardan olması meselesiydi aslında. kimse fark etmedi, bölüm de öyle bitti. o kadar çocuğu nasıl topladı bu rebekah'ın bedeni sahip eva hatunu. hepsini gücünü kullanıp başka bir şeyler çevirecek, bunlar hala finn salağının bedenine güveniyorlar. karakterleri öyle ayırdılar ki artık tavşan gibi çoğalıyorlar. aynı tipler farklı karakterler falan filan.

.ölümsüzlük büyüsü yapıyor ama karnındaki bebek ölüyor, uyanınca bir bakıyor karnı düzleşmiş. pek aklım kesmedi burayı. sonuçta annenin vücudunda, ha ölüp geri geldiği için bebek geri gelemiyor olabilir ama sonuçta hala vücudunun bir parçası konumunda. işte dram olsun misali zorlama bir şey. ölüyken de çocuğu mu çıkarmış ne yapmış? özensiz bir çalışma olmuş.

--- spoiler ---