22 Mart 2015

grimm s04e14:

Bad Luck

--- spoiler ---

.abarttılar, şaşırttılar. hele hele çocuk sahibi olamayanlar bölümünde bir kez birlikte olup da tekrar hamile kalmak falan özel seçilmiştir herhalde. adalind nick'ten hamile kalmış. güçlerini geri alırken üstüne bir de bebek almış. bu seferi grimm kırması mı ne olacak? özel bebek diye buna deseler daha iyi olurmuş ya bu bebek de nick'in kafasını fena karıştıracak demek.

.juliette meselesini de çok zorladılar, tamam nihayetinde doğru söylüyor. psikolojisinin de bozulması normal ama ayrılacaklarını düşündürmek çok iddialı oldu. bu yüzden ayrılmayacakları ortada, ne kadar zorlanacaklar orası belli değil.

.nick'i grimm olarak kabul etmesi yanında juliette'nın hexenbiest olarak kabul edilmesi arasında fark var tabi. nick'in tip aynı kalıyor juliette bildiğin ölü derili, ağzı yüzü yamuk bir şeye dönüşüyor. nasıl sevsin şimdi insan bunu? öpsene diyor bir de hehe.

.bölümün polisiye konusu da tatlıydı. şanslı tavşan ayağı artık hangi hikayeden, hangi gelenekten uyarlama ise, tavşan wesenlerini yakalayıp ayaklarını kesen bir avcımızın olduğu bir polisiye ile geldiler.

.ilkin iyi aileler, sevgi dolular, anaları endişeli, tavşan ürkekliğinde falan derken oğlan kız için evden kaçar ama dışarda avcıya kalanır. woge yapmış halde ayağını keser ve ölür. daha önce de babalarını öldürmüş böyle. neymiş efendim ayak bebeği olmayanların bebeğinin olmasını sağlıyormuş. böyle de bir hurafe. girişteki, kimsetanrısız insanlar kadar batıl inançlı değildir derken bunu diyorlarmış herhalde de bunlar tanrısız değil ki birader.

.neyse rosalee ve monroe kadın doğum uzmanına gider, çocukları olmuyor gibi davranır. aracı doktor değil de hemşire çıkar. hemşireden son müşterilerini bulurlar. derken kulube bulunur. o zaman içersinde de sevgili tavşan kızcağız kaçırılmıştır. adam bağlar ayağını, güzel ayak falan filan derken woge yapmasını söyler ama kız yapmaz. bizimkiler de kulubeyi bulur gelir ve arbede çıkar.

.hank ve nick halledemez avcıyı ama tavşan kız, bağlandığı kazıktan kurtulup adamı durdurur. hafiften intikam falan aldıktan sonra hank adamı indirir ve olaylar böylece hallolur.

--- spoiler ---