4 Mart 2015

curiosity s02e02:

The Devil's Triangle

--- spoiler ---

.bölüm numaraları yine imdb'de doğru değil. wikiye güvenerek devam ediyoruz. bermuda şeytan üçgeni meselesine girmişler iyi güzel de sadece iki tane teoriyi denemiş oldular ki bu patlatmalı denemelerde hafif bir zekasızlık oluyor o yüzden pek iyi değildi.

.yine de metan gazı meselesi ilginç idi, denizin dibinde ani kırılmalar sonucunda metan gazı ortaya çıkıyormuş ve bu da suyun kaldırma kuvvetini etkiliyormuş. o yüzden açıklanamayan batmalar falan meydana geliyor diyorlarmış.

.abilerimiz üşenmemiş bunu deniyor. kontrollü bir yerde minik bir tekne ve alttan metan gazı gönderiyorlar. fokurdatıyor ama kaldırma gücü ile ilgili hiç bir değişiklik olmuyor. sonra ülen sen misin batmayan diye yığıyorlar taşı, fokurdayan sular tekneye doluyor ve batıyor. hani su dolarda batar ama suyun kaldırma kuvvetini etilemez demiş kadar oluyorlar.

.neyse kalan kısımda uçaklar nasıl düşüyor falan dediler, yine gaz yüzünden oksijendir şudur budur havanın kaldırma kuvveti falan demediler. yıldırımlar, şimşekler yüzünden bir şeyler oluyormuymuş ne oluyormuş? aniden değişen hava olayları varımşmış da ondan düşüyormuş. iyice saçmaladılar yani.

.hadi diyelim aniden değişen hava olayları etkili oluyorsa bile, aniden yıldırım düşüyorsa bile bu niye oluyor diye sormaları gerekmiyor mu? adamlar bunun yerine bir tane uçak motoru patlatarak eğleniyorlar falan. bu belgesel serisi büyük umutlarlar başladıydı da bildiğin reality show'a falan döndü öyle saçma sapan bir şey oldu.

.yine ilginç konu tabi ama herhangi bir cevap vermeden bitirmiş bulundular. kendi kafalarına göre iki tane teoriyi test etmiş oldular. arada hoş bir melodi çalıyordu işte o kadar.

--- spoiler ---