11 Mart 2015

Bates Motel s03e01:

A Death in the Family

--- spoiler ---

.bates motelimiz geri döndü amme velakin özet ile başlamadılar. tipler nerdeyse hiç değişmemiş, sanki hiç ara vermeden devamını çekmiş gibiler. norma'nın saçlar biraz daha güzelleşmiş, eğer yanlış hatırlamıyorsam tek fark oydu.

.bir sürü kan revan işler olduydu, norman kafaları hepten yediydi. en son anasını azmettirici olarak gördüydük falan, o olaya tekrar gelmediler hiç. giriş bölümünde bol bol anası ile aynı yatakta uzandı. dylan bunları görüp ülen bu normal değil dedi ama ne norma ne de norman! normali takmıyor sonuçta hehe.

.neyse okul ve normal gün diye başladılar diziye ama bizim norman hepten kafayı yemiş, ilk arabadan inmek istemedi. süper zeka annesi herkesin içinde bağıra çağıra zorla indirdi. neyse öyle başladı gün, gitti yemek yerken öldürdüğü öğretmenini falan gördü, korktu kaçtı. koşa koşa evine döndü.

.derken revolution dizisinin ergen tripli hatunu çıktı geldi. kendisi seçtin bir escort hanım imiş. giyim kuşamı da öyle, norman kitlendi haliyle. anası duruma dikkat etti falan filan ama pek bir şey yapmadı. neyse ilkin yok efendim lambası bozulmuşmuş. bir yakınlaşma oldu.

.daha sonra neymiş efendim bir rakun görmüş de kovmuş, tuttu hatunun banyosunu dikizledi. anası görünce kızdı etti yine iki dakikada acayip dram yaşandı.

.ne bileyim bunlar haricinde pek bir şey de yoktu. norma'nın anası ölmüş. ev falan kalmış ama ilgilenmiyorum dedi. üzüldü müzüldü sonra dylan ile konuştu. gitti yine defalarca norman'a sarıldı. ülen şimdi ensest manyağı gibi yapmasınlar da insan yavrusunu kucaklamaz mı doğru düzgün. yani önünde olur bir kere, tutup da arkasından mı sarılır yavru dediğin? bu nasıl manyak bir iştir ben anlamadım. devamlı anası yanında bir gerilim yaratıyorlar. devamlı bir ensest vurgusu var bence ama işte limitinde götürüyorlar işi. şimdi 18 yaşında adam anasıyla uyuyor devamlı. hani ecnebilere göre bile abes ki dylan bu ne lan diyor.

.neyse diğer tarafta da ensest başka bir durum var. hem dayısı hem babası olan tip peşinden ayrılmıyor elemanın. yok efendim evden para gelmiş de borcunu ödeyecekmiş, yok efendim araba bozulmuş da en yakın tamirci nerdeymiş. yok efendim orası bozuk değilmiş de burası bozukmuş. sonra kimsem kalmadı sen benim oğlumsun edebiyatı yapıyor. lan öyle şey mi olur? bir bok yemişsin uzak duracaksın elbette. hele hele şu vakte kadar bakmadıysan, koca adam olduysa sırf yalnız kalmayacağım diye insan çıkıp gelmeye utanmaz mı?

.sevgili kirli polisimiz, narkotik ile irtibata geçip kasabayı temizlemiş gibi, o nasıl oldu? bu kasaba temizlenmez gibiydi ama iki dakka sezon arası temizlediler. tabi işsiz kalmışlar da legal yoldan yetiştiriciliğe başlayacaklar da? mafyanın yerini başka bir şey alacak da bir şeyler olacak artık. ne olacağını göreceğiz.

.emma hatununu unuttuk, geçen sezon bunlardan ayrılmamış mıydı? bir sürü bir şey olduydu ama yine yanlarında, orasını unutmuşum birleştiremedim. neyse norman ile yakınlaşmalar başladı güya yine ama taş hatunu görünce yine bıraktı gitti öldürdü karıyı yine büyük ihtimal, yazık üzülüyoru bu emma'nın haline.

--- spoiler ---