9 Şubat 2015

the walking dead s05e09:

What Happened and What's Going On

--- spoiler ---

.tyreese denen çekiçli abiyi kaybettik. ilk beğenmiştim bu abimizi, sonra çok mala bağladı, karın ağrısı gibi oldu. öldüğüne çok üzülmedim. arabada babasından falan bahsedince zaten insan öleceğini anlıyor artık.

.ölümü pek iyi olmadı ama geçmişi göstermeler, halüsinasyon görmeler falan tatlıydı. valiyi gördük bir kere zaten. o çılgın adamı özlüyoruz hakkaten. diğerleri malum, beth zaten yeni kaybedildiydi. bir şarkı söyletelim öyle gönderelim demişler.

.olayların gidişatı açısından zenci veledin güvenli bir yer var, beth ile gidecek idik falan muhabbetine topyekün gitmeleri biraz saçma geldi bana. tamam güvenli yer arıyorlar da hep arıyorlardı. önce konumu hakkında bilgi alıp etrafı görüp görmediğini zaten öğrenebilirlerdi. o kadar yol tepiyorlar, bakıyorlar yerle yeksan olmuş sonra şudur budur diyorlar.

.yetmiyor gidecek yer kalmamış gibi washington'a doğru devam etme kararı alıyorlar. belki orada insan kalmıştır falan filan, biraz yapacak bir şey kalmadı ne yapalım kafası gibi oldu ama iyi yönü yollarda olacaklar, tedirginlik devamlı sürecek. üstelik yollardaki çekimleri falan iyileştirmişler sanki. araba sahnesi iyidi.

.aslında komple dönüş bölümünün görüntüleri gayet iyi idi. ilkin gösterdikleri cenaze beth'in sandık ama değilmiş. kesitler falan evden imiş. eskileri göstermişlerdi. bunlar da ne demeye kalmadan hepsini öğrenmiş bulunduk. bir renk, bir canlılık bir güzellik gelmiş ama tabi allahın senaryosunu doğru düzgün yazsınlar.

.hele hele kolu kesilip de hayatta kalması gibi bir şey yapacaklardı ya yok artık dedim. çoktan kanına karışmış olmalı. zaten bu konu tamamen saçma, hepsinin içinde virüs var ölünce zombi oluyorlar ama ısırılınca bir süre sonra ölüp zombi oluyorlar. hemen kesersern kana karışmaz ise kurtuluyorsun. böyle bir mantık var ortada ama işte çekiçli abimiz koldan iki kez ısırıldı, bir sürü zaman geçti. aktif virüsler kafaya o kadar gitti ki bir sürü şey gördü, kurtulması imkansızdı. ölmesi mantıklı oldu.

.tabi çok da büyük olmayan bir kasaba ya da mahalle gibi bir yerde adamın kolu ısırılınca bağısa diğerleri duyar ama bir türlü ses seda çıkmadı. eleman yardım istemeye giderken zombilere yakalanmış, onun sesini duyup yardıma geldiler ama koşup geri dönene kadar yine bir sürü zaman geçti. eh biraz abarttılar ama olsun artık valiyi falan gördük, tyreese öldü, güzelce gömdüler. yola devam etmelisin şarkısı falan çaldılar. iyidi hoştu yani.

--- spoiler ---