11 Şubat 2015

Speed Kills s01e01:

Savannah 

--- spoiler ---

.serinin giriş bölümü buymuş, iyimiş güzelmiş de sonra çok bozmuşlar. tabi savanalar olduğundan bu kadar sevmiş olabilirim diyeceğim ama diğer bölümlerde o kadar bir olay bile göstermiyorlardı. sırf çita bile bir belgesel bölümünü kurtarır adamlar bir kaç tane daha hayvanı eklemiş.

.ilk tabi çita ile başlıyoruz, öyle müthiş av sahneleri yok ama güzel yavaş çekimler var. güzel anlatımlar var, çitanın kalbinin büyüklüğünden tırnaklarının çıkıklığına artık her şeylerini öğrendik. üç adımda yüz kilometreye ulaşıyormuş. ivmelenmesi hala insan yapımı aletlere göre iyi bir yerdeymiş. eskiden insan yapımı böyle bir şey yok diye yuttururlardı ya neyse artık.

.timsah kardeşlerle devam ettiler, öyle hızına dair daha iyi bölümler vardı ama bunun görüntüleri hoştu. yine öküz başlı antilop kardeşlerin dereden geçişinde hüpletilmesi olayı idi. yedikçe yiyorlar, öldürdükçe öldürüyorlar. aylardır da bunu bekliyorlar. arka ayağından tutup çekmesi falan insanın içini gıcıklıyor, çok acayip bir sistem.

.makas gagalı kuşlara geçtik, çat diye balık kapıyor falan. çok bir numarası yok ama enterasan. sonra kartal kardeşler balık kaptı. balığı kaptıktan sonraki kanat çırpması da bir harika tabi, herkes birbirini yiyor ne yapsın?

.merket ailesini gördük, seri hayvanlar. akrep ile mücadeleleri iyimiş. gözünü sokmasına rağmen kör olmuyor nasılsa artık. pek bir atraksiyon çekememişler ama iyidi yine de, dedim kartal kapacak birini herhalde ama çekememişler.

.aslanları arada gösterir gibi yaptılar ama pek göstermediler, çok da hızlı değiller belki ondan diyeceğim ama ilk saldırı anları zaten hızlı. son kısımlarda bir tane antilop yavrusu tek başına kalmış genç aslanların olduğu bölgeye koşa koşa geliyor, yakaladılar yavrucağızı biraz oynadılar sonra öldürdüler. koşuyor çelme takıyor, altına alıyor falan ama öldürmüyor. bir garip idi. bir keresinde ceylan yavrusunu koruyan aslan vardı, o efsaneydi.

.çita kardeşlerin görüntüsüyle de tekrardan bitirdiler, karadaki en hızlı hayvan, omuriliğine kurban, kocaman bir antilobu indirmeye çalışıyordu sonra yardımla falan indirdi. zor işler tabi bu hayatta kalmalar falan filan.

.ha bu arada unuttum en iyi karesi sırtlanların kovaladığı yavruyu havaya attırmaları sahnesiydi. güzel de çekimşler, taktikleri de çok fena yorup yorup hayvanı öldürdüler yediler.

--- spoiler ---