28 Şubat 2015

sleepy hollow s02e18:

Tempus Fugit

--- spoiler ---

.eh işte diyelim. en azından geçmişi değiştirdik de geleceği değiştirdik manyaklığı yapmadılar. bir bölümde geçmiş meselesini halledip sezon finalini yapmış bulundular. katrina crane'in elinden ölmüş oldu. bu fena değildi. adam öyle manyak ki oğlunu ve karısını öldürmüş gibi oldu yani.

.ilkin geçmişte başladı, bizim luvtenintı aldılar götürdüler kodese tıktılar. sadece kaptan crane ile konuşurum dedi. gelince şöyle böyle diyerek ikna etti. tabi benjamin abimizin gizli bilgiler meselesi en belirleyicisi oldu. savaş hakkında malumat falan da derken ilk biraz inandı, sonra işler karışınca inanmadı.

.hele hele başsız süvari, başı ile birlikte gelip benjamin abimizi kafadan koparınca crane abimiz iyice çıldırdı. tekrar kapattı abby'i, derken katrina'nın bir işler çevirdiğini anladı. zaten kendisi önce atlı kardeşimize yardım ettiydi. işleri iyice mahvedip hepsini öldürmeye ant içtiydi ama sadece büyü yaptığından şüphe etti. tam o sırada çağrıldı falan derken hemen abby'i kurtarmaya gitti ama o çoktan kaçış aşamasındaydı.

.derken derken yapmaları gereken sadece büyüyü tersine çevirmekmiş. tabi tüm olayıları bu kadar basite indirgemeleri, zamanın devam etmesi, bunca zaman değişimler ne olacak falan dilan derken abby'nin soyundan biri büyüyü geri çevirdi. tam kıl payı crane'in kafa uçacak iken bu oldu ve çat diye katrina'nın büyüyü yaptığı zamana yani bir bölüm öncesine döndüler.

.delirmiş katrina ortalığa dehşet saçarken kocası bıçağı aldı ve öldürdü. eh hüzünlü bir sahne idi ama başka çaresi de yoktu artık. tabi bu kadar delirmiş olmasını da anlamak mümkün değil. tamam karıyı dengesizleştirdiler ama bir sezon sonu harcayacaklarını düşünmemiştim, garip oldu.

.sonraki sezona kim öle kim kala diyorum tabi, hele hele dizi devam etmezse günü kurtarmışlar, bir karakter eksitmişler ve şahitlerin görevleri devam ediyor gibi gibi oldu. koca sezonda pek de bir konu olmadan sadece esas karakteri öldürmüş oldular.

--- spoiler ---