16 Şubat 2015

grimm s04e13:

Trial by Fire 

--- spoiler ---

.hafiften abartıyorlar mı diyelim? bildiğin ateş adam wesen gibi takılıyor. neymiş fosfor üretiyormuş  da o yüsek sıcaklıkta aleve dönüşürmüş falan filan. oturuyorlar hiç olmayan bir silah üretiyorlar ve dolaptaki yerini alıyor.

.hadi silah üretme ve tüm wesen öldürme metodlarının geçmişte bulunmuş olduğuna bir ek yapmalarını beğendik diyelim de bu yeni tür wesen de neymiş? hele hele çok gereksiz bir polisiye olaydan buralara gelmeleri de çok sürükleyici oldu diyemem.

.neyse ki tüm kadro takıldı, ek olarak önceki olaylardan domuzcuk kardeşimizi de aldılar geldiler. monroe ile meselesi olan, bir kan davası meselesi idi. kurtlar ve domuzlar hikayesine göndermedir herhalde. tabi grimm dizisinden masallarına göndermeyi alamadan izlemek de hüzünlü olsa gerek hehe.

.adam alevlenecekti, yaptıkları karışımı sıktılar ve adam patladı. wu da şakasını yaptı el yapımı bombaymış diye ve olay kapandı bitti.

.asıl olay juliette meselesiydi tabi, önce adalind'i güzel bir dövdü ardından nick'e durumunu açıkladı. sonrasını söylemediler, birden gösterince korktu tabi ama bunca zaman nasıl grimm olduğu halde fark edemedi insan bunu sormak istiyor.

.juliette durumu beğendi benim anladığım kadarıyla, hem kendini koruyabiliyor hem nick'e yardımcı olabilir. tabi araları açılmazsa bu iş tatlı oldu. normal insan kalmadı nerdeyse işte hank var wu var, gerisi wesen. normal polisiye yok zaten. öyle gidiyor işte dizi.

.bir de bebek mevzusu var ki onu yakın zamanda göremeyiz gibi geliyor, yüzbaşı için araştıran eleman kraliyet kuzeni için de araştırıyor. çift taraflı çalışıyor ve işler karışıyor. bakalım neymiş bu bebek, nerden çıkacak? anne grimm'i tekrar görebilecek miyiz?

--- spoiler ---