8 Şubat 2015

grimm s04e12:

Maréchaussée

--- spoiler ---

.esas konumuzu biraz daha fazla görmüş olduk. artı kraliyet ailesi sonunda ulaştı, adalind falan geldi. yüzbaşı gitti görüştü. uygar insanlar gibi karşıladılar birbirlerini de bunlar birbirlerinin düşmanı. çocuğunu falan kaçırmış, diğerlerinin de çocuk üzerinde büyük planları falan var. ilk karşılama biraz komikti bu açıdan.

.juliette'nin durumu kalıcı imiş, geçen bölümün kaldığı noktadan görüştüğü kadından bir şey çıkmadı. kanını alıp test etti, o kadar kuvvetliymiş ki yerleri falan delmiş, dünyanın merkezine falan gitmiştir artık kanı. nasıl bir şeyse, juliette çok da sızlanmasın ve bu yeni gücü benimsesin.

.zaten hafiften kafa o yöne meyletti. bölümün yan konusu, wesen kurallarına uymayan tiplerin kellesini alan ödül avcısı ile juliette kapışınca iki dakkada harcadı dağ gibi akrep adamı. güzeldi aslında bu açıdan ama işte bir de işin içine dram katıp bunu istememesi, yetmeyip gizem katıp da nickten saklaması biraz karın ağrısı gibi olacak.

.bizim sevimli çift balayından döndü ama hemen işler güçler başladı. konseyden ultimatomu yiyince olay dışında kaldılar. onların başına bir şey gelecek derken nick'in başına ödül kondu ama juliette hallediverdi olayı. nick bir şeylerden şüphelenmeli artık, bu kadar olay oluyor orası garip.

.üstelik ruh halleri değişince istemsiz olarak görüyordu hani bu wesenleri, hatun yanında hep mi tetikte. eğer hep tetikteyse bunu sorgulaması gerekmez mi insanın?

.ne bileyim fazla kasıyorlar bu meseleyi, çok da kasmasınlar, çok da saklamasınlar, hem ekibe eli silahla katılmıştı. şimdi özel güçleri ile katılır süper olur. zaten resmen kadın karkateri eksik dizide, bu şekild iyi olur diyorum. bakalım ne yapacaklar?

--- spoiler ---