20 Ocak 2015

paradox e05:

Episode #1.5

--- spoiler ---

.hikaye yarım kalıyormuş. boşuna izlemişim gibi hissettim. pek bir şey de açıklanmıyor. eh işte baştan beri kendilerine mesaj gönderiyorlarmış herhalde. ben öyle algıladım bir tek. peki neden geçmişe mesaj gönderiyorlar. fizikçi ölüyor diye mi? neyin kafası bu? çok saçma olmuş.

.neymiş efendim solucan deliği imiş, tespit etmiş ve direkt bunlara yolluyorlarmış. pek de inandırıcı gelmedi bana. insan daha güzel bir toparlama bekliyor ama adamlar ilk sezon diye yapmış, sonraki sezon da gelmeyince göt gibi kalmışlar ortada.

.bölüm konusu da tüm ekibin ve aileden üyelerin karıştığı bir olaydı. tamam iyidi hoştu ama bunalttılar artık. neymiş engellenemezmiş, saati çıkarsa bir şey değişmezmiş. şudur budur.

.babası telefonda kızını arıyor, ulan desene suçtan aranıyor eleman ya da başka bir şey de, kader değiştirilemez meselesine uyduracağız diye kıl ettiler. he sonunda değiştiriyorlar iyi güzel de saçma sapan oluyor.

.geçen bölüm iki olaydan birini seçtirmek zorunda kaldılar. şimdi kader değişti diye fizikçi salağı vuruldu. tam da kendini kaybetmiş, içindeki insanı ortaya çıkarmıştı. son olaydan sonra çekilmiş köşeye falan filan. tesadüfün böylesi işte tam da bunun konuk olarak gittiği okulun içinde olaylar ceyran ediyor, bu elemanda ortalarında kalıyor.

.fotoğrafta kendisi yoktu. bu durumda müdahale edersen ölürsün mü demek istiyor? o halde ne diye geçmişe mesaj yolluyorlar dertleri nedir?

.zenci tipin olayı diğer konudan daha iyidi ama o da belli olmadı. tamam adam suçluydu falan belki ama yine de kuşku bıraktılar. öldürmediğini falan göstereceklerdi belki ilerde kim bilir?

.neyse elemanın öldürmesi iyi idi. tanrıdan mesaj olarak kabul edip öldürdü adamı. tabi mesajlar tanrıdan değilmiş, bunu ona söyleyince iyice kafayı yiyebilir. neyse ki bu meselelere girmeden dizi bitti. konunun yarım kaldığını giriş kısmındaki açıklamaya ekleyeyim.

--- spoiler ---