8 Ocak 2015

forever s01e12:

The Wolves of Deep Brooklyn

--- spoiler ---

.aradan sonra biraz sönük bir dönüş oldu. henry'nin ortalarda olmaması, yeni adli tıpçı abimiz ve fare incelemesi göndermeleri komikti ama ne bileyim yine de bölüm konusu olarak daha esaslı bir şeyler bekliyorduk. ha esaslı olan esas kötünün tanıdık bir sima olması idi. ondan başka konu olarak pek de bir şey yoktu.

.garson bir elemanın, para babası borsacı patrona ayak üstü verdiği tüyolar ile zengin olması daha sonra patronunun gizli hesaplarında kanunsuz işler yaptığını öğrenmesi ve patronunun bunu öldürmesi gibi bir konusu vardı.

.adam para ile her şeyi satın alıyor resmen, ilk cesedi ortadan kaldırması için birini tutmuş. daha sonra suçu üstlenmesi için 20 milyon dolor vermiş kıza, kaçmak için devamlı para tutuyormuş köşede falan filan derken yine de bizim ekip sağlam çalıştı ve yakaladı.

.asıl olayı yaşlılar çözdü, onların arkadaşlığı da henry'nin geçmiş yaşantısında abe'in askere gitmesi ile bağlantılı idi. asker arkadaşları olarak üç ihtiyar anahtardan yola çıkarak gizli belgeleri buldular ve vergi dairesine ihbar yaparak olayı çözdüler. tabi biraz toz pembe çözüş oldu.

.suçu üstlenen kız çabuk kandı, üstelik yaptığı da ayrı bir suç olmalı o yüzden içeri atılması gerekir falan filan derken olaylar paketlendi ve bitti.

.henry iki kez araba önüne attık kendisini, birinde jo yakaladı kurtardı. diğerinde arabaya ateş ederek durdurdu. suçluları yakalama baskısıdır, adam öldürme sonrası depresyondur falan muhabbetlerine girdiler. öldürmek zorunda değildim diyor henry, oyuna getirildim diyor ki haklı da...

.diğer gizemli binlerce yıllık abimiz kaçıp gittiydi ama hikaye onunla çok iyi noktaya gelmişti, geri döndürürler çabucak diye umuyorum yoksa tek tek böyle olaylar bir yere kadar yani.

--- spoiler ---