5 Ocak 2015

constantine s01e07:

Blessed Are the Damned

--- spoiler ---

.şimdiye kadarki en iyi bölümüydü, bir iki genel konu da serpiştirmiş oldular ya yakın zamanda bunun için bir şey yapacaklarını sanmıyorum. cehennemin sınırları incelmiş, kötülük, karanlık bekliyorlar devamlı ama winter is coming hesabı gelemiyor bir türlü.

.bölümde bir tane taşralı peder oğlu peder vardı. şarkılı türkülü, mucizeli vaazlardan birini yapıyor, yılanla takılırken ısırılıyor ve ölüme doğru giderken bir tüyle ölümden dönüyor. meğer melek tüyü ölümden döndürüyormuş ama melek aslında düşenlerden imiş.

.yani şeytan tüyü dediğimize geliyor nerdeyse olay, tüyü de bunca zaman kimse koparamamış dediklerinde bu salak peder mi başarmış ulan diye düşünürken, aslında tüyün ona verildiğini açıklamaları iyi oldu diyebilirim.

.neyse bu düşen melek kızımızın amacı dünyayı geri almakmış, insanlarla problemi varmış. yeryüzünde bozgunculuk çıkartacak insanlar mı yaratacaksın demiş ya melekler, biz seni yeterince tesbih etmiyor muyuz diye de çıkışmışlar tanrı'ya. tam da bu mevzudan girecek gibi oldular ama düşen meleği öldürdüler. konular buradan mı devam edecek? yaklaşan kötülük nedir? neler olacak bunu  daha netleştirmeleri gerekiyor.

.böyle genel bir kötülük iyilik savaşında constantine tavırlarına bile alışabiliriz ama saçma sapan intikamcı ruh hikayelerindeki triplerine geri dönerlerse işimiz zor.

.üstelik kahin kızımız zed'in de geçmişinde sıkıntı var, onu da genel hikayeye bağladılar iyice. yakışıklı oğlan meğer bunun peşinde imiş, onun da çalıştğı başka büyük haç kolyeli bir şişko tip varmış. başına bir haller gelir herhalde zamanla.

.ekipten hep bir kişi eksik oluyor nerdeyse, ölmeyen eleman nerede? açıklama bile yapmadılar. üç kişi çok değil ki? hepsi birlikte takılsın. ha iki kişilik dev kadro supernatural hesabı takılmak istiyorlarsa bilemedim artık. zaten melek kadromuz hazır, bir castiel değil ama bu zenciye de alışıyoruz, en azından şimdi olaylara müdahale etti ve günü kurtardı. böyle melekler her eve lazım.

--- spoiler ---