2 Ocak 2015

constantine s01e05:

Danse Vaudou

--- spoiler ---

.karın ağrısı gibi olacak bu dizi. şimdi intikamcı ruhlar meselesiyle geldiler. üç tane ruh buldular hani sıkmasın diye herhalde. yetmedi bunları vuducu abimiz çağırmışmış, neymiş efendim düzenler değişiyormuş da şuymuş buymuş.

.neden bu işin olduğunu anlamadık. ikisi birlikte büyü yapıyor falan hiç inandırıcı gelmedi. necisiniz abiler sizler? zaten vudu olayı komik biraz, bir de tüm hikayeyi buna yıktılar saçma sapan oldu.

.yine de şu zed hatunu var, o izletiyor. arada görüntülere dalıp gidiyor, geçişleri güzel yapıyorlar. görüntüler de tatlı, tabi ruhla konuşup ikna etmeler bir nevi psikolojik destek vermeler biraz salakçaydı ama o kadar olur artık.

.ölümsüz eleman, yardımcı tip de iyi. bu bölümde de ben güzel miyim diyen eski bir model tarafından öldürüldü. adamın yaraları iyileşiyor demek. bu adamın olayı bile constantine'in olayından daha ilgi çekici. hani fantastik falan iyi güzel ama esas karakterin bir fantastikliğini göremedik.

.filminde de böyleydi belki ama orada keanu abi olayın hakkını veriyordu. burada şaklaban gibi takılıyor piyasada. insan bilgisine falan güvenmeyince de komik oluyor işte.

.dedektif rolündeki elemanı nerde gördüm diyordum. in the flesh'de gördüm tabi, sakalla falan biraz garip olmuş. parlak gay abiden ağır dedektif abiye dönmüş. intikamcı ruha mermi falan sıktı, beni uzaklaştırdılar dedi ama sonra yine olaylardaydı. oraları pek anlamadım. sokaklardan uzaklaştırdı desen yine sokaktaydı, o civara gitmenin engellenmesinin manası nedir? o da pek anlamlı gelmedi bana.

.her neyse işte intikamcı ruhlar, birileri bunların bedenlerini diriltmiş, bunlar da yakınlarının pişmanlıklarından besleniyormuş falan filan, bak sen allahın işine.

--- spoiler ---