1 Aralık 2014

the walking dead s05e08:

Coda

--- spoiler ---

.tamam güzel, esas karakterlerden birini öldürmeleri şaşırtıcı da bunu tam yapmalılar yahu. beth bok yoluna gitti resmen. zenci oğlan için ölmüş oldu, oğlan sonra burada kalmak iyidir diyebildi. neyse ki bölüm sonunda birlikte geri döndü ama tabi dönse ne olur dönmese ne olur?

.baştan beri beth ile baş polis hatunu gösterdiklerinden bir olay olacağı belliydi ya sorunsuz son ana kadar geldik, son beş dakikada işler karıştı. hep bunlar takas planı yüzünden oldu, birbirlerine girseler en tatlısı olacakmış. hele bizim destek ekipleri de gelse hastaneyi bile ele geçirirlerdi. bu sezon da hastanede takılırlardı. çok iyi olurdu.

.neyse olayın gelişinden, beth'in alçısına makas alması ile zaten bir haller olacağını bildik de bari makasla gözünü falan oyaydın. fevri bir çıkış, makası saçma sapan bir yerine batırdın. eh oldu derken çat aynı anda alttan silahı çekmiş ve kafayı uçurmuş. nasıl yani? ayağına sık bacağına sık? niye headshot arkadaş? o silah ne ara çıktı kabzadan? hiç anlamadım bunları.

.ama diyorum ya adamlar zaten öldürmeyi baştan kafalarına koymuş diğer olaylar hikaye oldu. böyle yapmasalar, beth doğru düzgün ölse. bunca bölüm bu kadar uğraştılar boşa gitti diye bir yandan üzülmezdik ama işte sonuçta adamlar esas karakter harcıyor ve bu, bu kadar alışınca hep beklenmedik ve hüzünlü oluyor. suicidal girl idi kendisi, savaşçı oldu ve böyle oldu. daryl kardeşi ağlattı ama yapacak bir şey yok. ölenle ölünmez.

.intikamını da aldı iki saniye içersinde, sonra dedim birbirlerini vuracaklar hadi falan, takastaki kadın hemen yatıştırdı ortalığı. belki dönüp intikam alsalar ne bileyim, hep birlikte saldırsalar harika olurdu ya bir kişinin ölmesine bile değmez derken, tüm bu hengamenin esas kişisi beth, öldü...

.rick yine bir miktar sıyırdıydı aslında, kaçan zenci polis pek uzağa gidemeden rick tarafından yakalandı. kaçacak planları bozacak diye sasha'ya kızmıştık. o muhabbeti devam ettirmediler allahtan. yine silah başı muhabbetleri falan gördükten sonra son dakikada olanlar oldu zaten.

.pederin derdi neymiş? neyi görmek zorundaymış? neden gitmiş ve neden zombileri peşine takıp kiliseye gelmiş, birine sormam lazım bunu ya çıkarım yaparsak eğer bir tanıdığına bakmaya gitmiş, ölü olduğunu görünce (bulduğu incil ve kurtlu bacak) geri göt korkusu ile kiliseye gelir ve içeri alın beni diye çıldırır. peki gitmeden önce birlikte bakalım desene? dönmelerini beklesene? ne derdin var bu kadar peder kardeş?

.neyse ki abraham abi dramatik bir giriş yaptı kamyonu ile... ekipler birleşti sonunda ama işte beth öldükten sonra maggie'nin üzüntüsüyle üzüldük, yerlere yıkıldık. öldüreydiniz de böyle öldürmeyeydiniz bari lan, neyse zaten sevmediydim ben bu sarışın kızı diyorum ve üzülmüyorum. 8 şubata kadar da ara vermişler sağolsunlar. bekleyeceğiz artık.

.izledim bittikten sonra yorumlara falan baktım, son kısımdan bahsediyorlar. lan dedim ne son kısmı. dizi bitti ekran kapandı. repack sürümünde fragmandan sonra rick'in sevgili zenci dostu (morgan olmalı) önce okula sonra kiliseye gidip haritayı buluyormuş. harita washington olayı vardı, o olay çoktan geçti ve bunların yolu kesişmeyecek mi diye düşünürken bir yandan. diğer yandan mal mısınız arkadaş? insan böyle bir şeyi niye fragman sonuna koyar dedim. zaten bir sürümünde adam da bitti sanmış, kapatmış kaydı. daha önce de benzer bir olay olmuş muydu? yoksa her fragmandan sonra bu abiyi gösteriyorlar mıydı bilemedim? bundan önce bir kez gördüm ben. daha fazlayda vay halimize diyorum.

--- spoiler ---