22 Aralık 2014

the legend of korra s04e12-13:

Day of the Colossus, The Last Stand

--- spoiler ---

.bitişler hep hüzünlü ama pek çarpıcı olmadı. korra sağ salim atlattı olayları, üstüne kuvira ile barıştı nerdeyse. son sahnede başına bir hal gelebilirdi. onun yerine yeni bir ruh portalı açmış oldular. yani akla yatkın ama işte çarpıcı sayılmaz. hele silahın civardaki sarmaşıklardan çat diye güç olması nasıl oldu? o kadar uğraşmışlardı bu konu için...

.koca bir makina ile o kadar süper bükücü zar zor baş etti, yenilseler ya da daha büyük bir şey olsa mantıksız olacaktı ama sadece platinyum diye bu kadar olay da garip geldi bana. neyse ki kesme metodunu buldular, bunun için asami'nin babası kendini feda ederek affedilmiş oldu ve içerden parçaladılar makinayı.

.koca şehrin ortasında ortalığı birbirine kattılar tabi bunun için, tenhalara çekme aşamasında bu planları yapsalar daha iyi olabilirdi ama ruh portalı için böyle kastırmış olmalılar.

.korra'nın kuvira ile dövüşürken neden avatar haline geçmediğini anlamadım. öncesinde robotla dövüşürken de avatar haline geçse muhteşem işler yapsa daha güzel olabilirdi. böyle ekip çalışması ile halletmiş oldular. hatta son darbeyi mako elektrik vererek yapmış oldu bile diyebiliriz.

.olaylar halloldu, varrick ile yardımcısı evlendi. korra ve asami ruhlar dünyasına tatile çıktılar ve finale ulaştık. tatlı bir son ama ne bileyim avatarın sakat kalması kadar çarpıcı değildi. severek izledik, yapsınlar yenisini de izleriz. bakalım avatar hikayesi burada bitiyor mu? yoksa devamı gelecek mi?

--- spoiler ---