12 Aralık 2014

the 100 s02e07:

Long Into an Abyss

--- spoiler ---

.adamlar bu sezon gömlek atladı resmen, iyi işler çıkartıyorlar. bölüm bir hayli gergin geçti. lincoln meselesi falan tam kıvamında oldu. yoksa öldürecekler mi? diye düşündürdüler ama son anda abby'nin aklına elektro şok vermek geldi. tabi o cihazlar uygun şoku veriyorlar mıymış? var mı öyle bir şey? o kadarını da sorgulamayalım artık.

.octavia'nın göz yaşlarına da kıyamadık. ne badireler atlattı tipler, dünkü ergenleri iyi büyüttüler. iyi savaşçı oldular, ilkin tipler çok rahatsız ediciydi ama şimdi karakterlerin başardığı şeyler dişe dokunur cinsten.

.tabi finn olayı biraz karın ağrısı olmaya devam etti. üstelik bölümün sonunda oha len dedirtecek bir gelişme de güzel oldu. bu kadar gerildikten sonra iki dakika oh rahat nefes aldık amma bir de ne duyalım, yerlilerin lideri finn'in kelleyi istiyormuş. clarke guluk etti ya bir kişi için değmez şimdi. savaş mı çıkacak yani?

.finn'i teslim etmeleri gerekir. finn'in kendisinin teslim olması gerekir hatta ama clarke buna da isyan edecek. manyak kız her şeye isyanlarda, savaşı durduruyor ama tutup yine savaşı başlatabilir. öyle bir kabiliyeti var yani.

.dağ adamları ile ilgili daha mühim bilgileri de paylaşacaktı. o kısımları ayak üstü geçtiler aslında ama yine de biçici meselesini tam insanına söyleyip günü kurtarması çok iyi oldu. zaten öncelikle onların halkını mahvetmişler ama yeni durum hakkında bilgileri olsa bu anlaşmaya bile girmezlerdi.

.dağda işler iyice çığrından çıktı. kanlarını aldıkları yetmedi, iliklerini de kurutacaklar. tam olarak kelimenin karşılığını gerçekleştiriyor manyaklar. kızın çığlıkları fenaydı. tüm iliği almak gerekiyor mu? hepsinin yaşayacağı bir formül olamaz mı? nasıl bir olaydır bilgim yok ama tabi ikilemde bırakmaları açısından gerekli bir tasarım olmalı, belki de aslı astarı vardır.

.başkanları sevgili baba karakteri ilkin direndi ama sonunda alın ilikleri diyecek, adamlar dağın içinde hayattan sıkılmış, solmuşlar. bu fırsatı tepmeyeceklerdir. bizim salak veletler de güya plan yapıyorlar kendi çaplarında. suçlu kimlikleri ile hırsızlık falan yapıp kaçış yolu arıyorlar da o halde geyik yapmaları falan biraz saçma oldu. bir halt da beceremezler zaten, bu vakte kadar neyi doğru düzgün yapabildiler? clarke olmasa zaten ölmüşlerdi hehe.

.jaha ile abby atışması iyidi. jaha malı bunca zamandır halkı için doğru kararı vermemişti. abby bir sürü kişiyi kurtarabilirdi ama kurban etmişlerdi oksijen için, bunları falan hiç söylemediler ama bu sefer jaha da haklı çıkabilir çünkü barış henüz tesis edilmedi. tabi bu tipler arasında barış olursa dağ adamlarına karşı savaşları kısa sürebilir o yüzden topyekün bir barışı göremeyebiliriz.

.yeni tipler birbirini çabuk öldürmesin, yerlilerin esas lider hatununu pek bir beğendim. gözlerine sürdüğü savaş desenleri falan iyi idi. korumasını yapan çamyarması abi de iyi. true blood arızalı anne tipi de kendini kaptırmış olaylara. supernatural iyi kalpli vampir abimiz de diğer taraftan kalıcı olmalı. bir sürü karakter var ama hepsi gayet iyi.

--- spoiler ---