7 Aralık 2014

grimm s04e07:

The Grimm Who Stole Christmas

--- spoiler ---

.yılbaşı özel bölümleri gelmeye başladı, yandık vallahi. şimdi her yılbaşı döneminde bir tane wesen'in çocukları çok haylaz oluyormuş. o kadar haylazlarmış ki sanırsın minik canavar. tipler tanıdık idi ama maskeler cidden kötü durumdaydı. üstelik anasına falan da hiç benzememiş, kıllı tipler yapmışlar. bu olay wesen olmaktan mı ileri geliyormuş? tatlıyla kandırma hikayesi de nedir? öyle karman çorman bir gereksiz yan konuydu. bir halt da olmadı zaten. olayı tatlıya bağladılar.

.nick'in tekrar grimm olması trubel'in ayrılması anlamına gelmiyordu. bu salaklığı yapmaları iyi olmadı. diğer babası grimm olan tipin peşinden trubel diziden ayrılıyor mu? yoksa hikayeyi o tarafa da mı taşıyacaklar? zaten kraliyet tarafı var (bu bölüm yoktu ama), üstüne bir de hikayeyi bölecekler mi? diziden ayrılıyorsa üzüldüm, sevdiydik trubel'ı.

.belki arada konuk oyuncu olarak getirirler bellisi olmaz ama çift grimm olayı tatlıydı. üstelik grimm'i devirme planları. kırma türler olmasın diye wesenlere ayar vermek için toplanan güruha da bir şey yapmadılar. nick mi el atacak olayak? o da belli olmadı.

.engisizyonlarla falan geldiler, o zamanlar da böyle şeyler varmış. cezalandırmak için wesen tipler diğerlerini kazığa oturtup yakıyormuş falan filan. bu mesele güzel mesele de öyle gizemi verip uzatılacak bir mesele de değil.

.velet meselesi uzatılacak meseleydi ama onu da öldürdüler resmen, konu resmen ilerlemiyor o cephede. adalind zaten hiç görünmedi, bebeğin nick'in anasında olduğunu herkesler anladı. şimdi yüzbaşının anasını hikayenin burasında devreye sokacaklarsa hikayeyi dörde bölebilirler gibi geldi bana. ne yapacaklarına onlar da karar vermemiş bence, ortaya karman çorman bir şeyler atmışlar.

.wu meselesini de uzatmaya gerek yoktu bu kadar, hank için bu kadar uzatmamışlardı. benzer olaylar onda yaşanmıştı anasına babasına kadar her şeyleri anlatmıştı. tabi hank ile wu farklı yerlerdeler ama benzer tepkileri gösteriyorlar. çifte standart olmaması lazım. tabi esas karakterlerden wesen olayını bilmeyen bir tek o var. o yüzden de ellemek istemiyorlar herhalde.

.asıl olay hamilelik idi tabi, juliette hamileyim diye göz yaşları ile bitirdi bölümü. neden? çünkü adalind tipinde iken hamile kalırsa bir şeyler olacağını düşünüyor. hani sarışın bir bebeleri olursa çok gülerim. madem öyle bir risk var korunsaydınınız be kardeşim, biz mi öğreteceğiz bunu size. öyle bir tehlike yoksa da ne üzülüyorsun be kadın? yaparken aklına gelip de önlem alaydın.

--- spoiler ---