27 Aralık 2014

constantine s01e01:

Non Est Asylum

esas adama alıştırırlar mı bilmiyorum, ilk izlenimim çok zorlama bir tip olduğu yönünde. espirili işler yapsınlar eyvallah da devamlı bir ben kibirliyim vurgusu falan pek hoş olmamış. korku türü açısından da pek korkuttuğunu söyleyemem, şeytanlar falan biraz oyuncak gibi olmuş. genel görüntüler falan güzel, uğraşılmış bir dizi ama bir eksiklik var bu işte hissi veriyorlar insana devamlı. filminin havası yok, böyle bir beklentim de yoktu. türü yüzünden her türlü izlerim ben bunu diyorum ama büyük konuşmak gibi de olmasın umarım dağıtmazlar kendilerini.

--- spoiler ---

.meselenin ortasından daldılar, bir adet suçluluk meselesi var ki bunu çok uzatacak gibiler. constantine kendini bu yüzden akıl hastanesine attırmış ve unutmaya çalışıyormuş. oradayken bir mesaj gelir ve tekrar eski günlere dönerler.

.eski arkadaşının uzak durduğu kızının peşine şeytanlar takılır, filmde de bu diğer dünyaya geçiş olayları vardı. esas kızın özellikleri falan vardı da hikaye ile bağdaştıramadım. hem bölüm sonunda da kızı çıkarttılar diziden. esas kız olarak pek başarılı gelmediydi. kesin çıktı mı? yoksa geri gelecek mi bilmiyorum ama bari esas kadın oyuncuyu düzgün bulsunlar.

.yardımcı erkek oyuncu bile esasından daha iyidir, adam ölümsüz tadında bir şeymiş herhalde. hayatta kalma ustasıymış, olaylar sırasında öldürdüler gibi yaptılar ya iyi bari öldürmemişler.

.neymiş efendim kızı yem olarak kullanacakmış, elektriği kontrol eden bir iblis olduğundan elektrikleri kesip iblis kapanı ile yakaladı. çizimler supernaturale göre daha alengirli, saatlerce boya yapması lazım onu ya neyse o kadarına takılmayalım. zaten çizimlerin ya da büyünün bir gideri olması da kendi başına komik.

.bölüm sonunda kahin gibi bir hatun resimlerini çiziyordu. hikayeye onu mu aolacaklar nedir? melekler ile savaşları nedir? zebani dedikleri ile mi savaşıyorlar? genel hikaye küçük kızı kurtarmak mı? hele constantine'in karanlık kişiliği meselesini de pek anlayamadık. karma karışık idi yani her şey.

.elden ateş çıkma meselesi de sadece alevli bir oyun imiş. reklamlarında öyle görünüyordu da özel gücü hiç yok muydu bunun? sadece üç beş dua biliyor diye esas karakter olacak değil ya? hele genel olarak şeytan avcılığı meselesi için de fazla minik bir tipe benziyor. nerde supernatural'in adalelileri nerde bu eleman hehe.

--- spoiler ---