12 Aralık 2014

arrow s03e09:

The Climb

--- spoiler ---

.abilerimiz sezon arasına oliver'ı öldürelim demişler. şimdi öyle bir noktaya getirdiler ki ölmese de saçma olacaktı, ölse de saçma olacaktı. nasıl bunun altından kalkacaklar bilemedim. oliver hayalet olarak falan devam etse belki bir ihtimal daha iyi olur. bu neydi şimdi?

.son ana kadar oliver ölmeyecek modunda izledik ama göğsüne kılıncı soktu, uçurumdan attı. bundan kurtulabilir mi bir insan evladı? kalbine sokmadıysa zaten saçma, o kadar süper katil niye kalbine sokmadı? her şeye rağmen o düşüşten nasıl sağ çıkacak? arrow'suz arrow yapacak halleri yok ama yine de öldü efekti verelim demişler. o biraz sinir bozucu oldu. 

.sanırsın game of thrones'un ned'e yaptığını yapacaklar. yok öyle bir şey arkadaşım. ha oliver dövüşü kazansa da saçma olacaktı. daha malcom bu adamı yenememiş, götüm götüm kaçıp durur imiş. sırf kan borcunu ödememek için bir sürü şey yapmış. oliver malcom'ı dövemediydi daha bu neyin kafası anlamadım. malcom ne diye düello yaptırtmak istedi. kazanma şansı olabilir mi anasını satayım. kendi yenemediği adamı oliver ile dövüştürüyor.

.üstelik thea meselesi var. hani kızındı, koruyacaktın? bu mu koruma? ilaç verip katil yapmış kızını. gerçekten thea tutup bilerek adam öldürmediyse bu malcom meselesinde babalık muhabbetini de boşa çıkarıyor. üstelik malcom thea'yı seviyor olmalıydı. şantaja malzeme etmemeliydi. bu kadar zaman tersini gösterip yine kötü kötüdür demeleri yeterli olmadı. olver blöf'ü görmeliydi. en azından gitmeden thea'ya önce videoyu göstermeli malcom'dan da uzak dur demeliydi. saçmaladılar bir miktar.

.bizim chuck'dan tanıdığımız zengin ve zeki abimizin nişanlısının mirakurulu adamlar boynunu kıtlatmış. ondan dolayı kendisi de bir kanunsuz olmaya karar vermiş. bunun için bilim ve teknolojiye merak salmış. felicity'de yine kahraman yardımcısı olarak göreve alındı. iki koldan yardımcı olacak herhalde. bunlar takımları birleştirse çok daha tatlı olabilir.

.sara'nın öldüğünün anası tarafından bilinmesi de komikti. iki dakikada çözdü ama babası kaç gündür suratına bakıyor anlamıyor falan. annelik içgüdüsü diyor hehe. sonra intikam yeminleri ediyorlar. olayların thea'ya uzandığını görüp yine olay mı çıkaracaklar? malcom'ı halletmeden böyle sürdürüyorlar diziyi.

.neymiş efendim katil değilmiş, düelloda adam öldüremezmiş de şudur budur. malcom'u öldürmeliydi. arrow karakteri ile bu kadar oynamaları iyi olmadı. kötü kahramanlardan olsa da olabilirdi. gerektiğinde ölmesi gerekenleri öldürmek lazım. naif karakterlerden çok vardı. devamlı adam öldürme ikilemi görmekten sıkıldık.

--- spoiler ---