5 Aralık 2014

arrow s03e08:

The Brave and the Bold

--- spoiler ---

.öncelikle süper kötüleri öldürmüyorlar ama figuranları çerez niyetine öldürüyorlar. figuranları örgütleyeceğim bu gidişle. ulan o kadar tehlikeli tipi bir yere koyuyorsun kaçacak işte. konu olsun diye saklıyorum demiyor da elli saat insanlık nutku çekiyorlar.

.barry ne ara flash'daki psikolojik olaylardan kurtuldu da geldi oliver'a ders veriyor. üstelik yaşından başından utan demezler mi adama? veletten nasıl tavsiye alıyor? süper kahramanlar kendi aralarında konuşsun muhabbeti yapmaları çok saçmaydı, yakışık almadı zaten. hani oliver tecrübeli, yaşlı falan tavsiye eder iyi güzel de barry ne? daha velet, hiç bir şeyi de daha doğru düzgün yapamadı kendi şehrinde.

.bir de bu şehir daha karanlık, sizin şehir daha aydınlık falan muhabbetleri de saçmaydı. gören de bir şey sanacak. kahraman güzellemesi yapalım demişler sadece komediye vursalar güzel bölüm olacak iken böyle saçmalamışlar.

.hele bu kadar tipin toplaşıp mücadele ettiği tip bumerang atan bir tip sadece. çok daha güçlüleri halletmişlerdi tek başlarına. beş farklı yere bomba koymuş da aynı anda etkisiz hale getirmesi gerekiyormuş da her birini bir bombanın başına koymuş da... ulan ya patlasaydı? böyle bir risk var mı?

.adama işkence edip iptal ettirmeyi başaracaklardı. en temizi öyleydi ama işte yok işkenceye yüreği yetermiş de yetmezmiş de bir de geçmiş görüntülerini kaktırdılar. bombanın yerini öğrenemediği için insanlar ölmüşmüş, başka işkence edecek adam yok da ilk işkencesini bombalı bir mevzuda o kadar insanın öldüğü bir hadiseden yapıyorlar. hay allahım nerden bakarsak sinir ediyor artık, mallaştılar iyice.

.komikli kısımları güzeldi, uzun saçlı tipin havalı buluşları zaten komik. takma isim meselesi de komik sayılır ama çok abarttılar o muhabbeti. barry'nin barfiks aletindeki olayı komikti. sonunda versus yapmaları da komik sayılır. bundan başka bir şey olmadı.

.esas karakterler yan rolde figuran gibiydi zaten. thea arada görüldü. polis baba ve laurel de aynı şekilde iki laf ettiler o kadar. saçmaydı yani. dizi birleştirme olayını severdim de bunlar becerememiş bence.

.diggle ve lyla olayına ayrıca eğilimş olsalar bile daha iyi olurdu. evlilik falan teklif etti eleman tekrar. eh romantik kısmını bile daha çok beğendiysem artık durum ne kadar vahim görülebilir.

--- spoiler ---