17 Kasım 2014

the walking dead s05e06:

Consumed

--- spoiler ---

.carol'a araba çarpmış, paketlemişler hastaneye almışlar. bütün bölüm bu bilgiyi bekleyerek izledik. güzel aktı ve merak edilen karakterlerin hikayesiydi ama carol için tek başına kaldığı dönemlerde ya da zor işler yaptığı dönemlerde daha enteresan işlerin başına geldiğini düşünebilirlerdi. pek sönük geçmiş hayatı gruptan ayrılınca. zaten pek uzaklara da gitmemiş, dumanları görüp hapsaneye falan koşmuş.

.ikinci sabırsızlık zenci çocukla ilgiliydi, ilk silahlarını çaldı. kendi başına bir işler yapacaktı herhalde. aynı binada gözlem yaptılar, yine karşılaştılar. az daha ölüme terk edeceklerdi. ulan sorsana sen burda ne yapıyorsun? bizi takip ediyorsun falan diyorlar da kimsenin aklına gelmiyor tabi, gelmemesi normal belki ama gelmesini de normal karşılardık. geriyorlar işte akılları sıra hehe.

.neyseki sordular durumu ve beth meselesi ortaya çıktı. tamam beğendik ettik ama yine de tek tek hikayelerin akmasından memnun değiliz. sanki rick hikayesini merak edince sonraki bölüme daha mı çok reyting olacak? her birinin hikayesi zaten bu hızda aksa yine sezonu tamamlardık ama böyle uygun görüyor abiler garip bir şekilde.

.üstelik sezonluk hikaye de belli oldu. carol ve beth'i kurtarmak için ahali toplanıp baskın yapacak. onların silahları adamları varsa bizim de var dediler. hastaneyi ele geçirsinler. bundan sonra hastanede takılsınlar bir sürü kaynak var, hiç fena olmaz. bebek için çok iyi olur hatta.

.araba içinde zombiler gelirken önlemsiz takılmalarını yakıştıramadım. emniyet kemerini takıp düşüşü beklemeleri bir derece tabi ama carol yaralandı. hava yastığı falan korudu. tabi bir de allah korumuştur belki ama geberebilirlerdi. ne beth'miş bu arkadaş dedim. adamlar çıldırdı iyice. düşüş sahnesinde aksayan yönler vardı tabi bir sürü. izlerken geçiştirdim gitti velhasıl.

.şehir görüntüleri falan iyi olmuş, sokakları falan ne kadar benzetmişler bilemiyoruz ama geniş açılı görüntüleri nerdeyse tüm sezonda görünen görüntüler kadardı. bu sezona para harcamışlar ama bütünlük pek yok. esas hikayeyi çok parçaladılar. her karaktere ayrı dizi yapıyormuş havasına girdiler nerdeyse.

.daryl'ın yanındaki tip zenci imiş. hikaye oradan devam edecek herhalde ve inşallah tüm ekip birleşecek. şimdi glenn'ler nasıl geri dönecek? abraham abi kafayı yiyip hepsini gebertmeden sağ sağlim dönecekler mi? en çok bunu merak etmekteyiz. rick cephesinde sıkıntı kaldı mıydı? neydi durum onu da unuttuk şimdiden.

.bu arada zenciyi öldürdün öldürmedin muhabbeti bir garipti. carol silahı doğrulttu daryl nişan almasını engelledi. bir mermi de boşa gitti. bacağından vuracaktım diyor çılgın karı, sanki vurulunca ölmeyecek. hadi kurtardı diyelim sonra daryl ölüme terk ediyor. sırayla oğlanla oynuyor gibiler. başına iş açtı, şansını kaybetti diyor ama tabi yufka yürekli daryl uzaktan çakıyor oku zombinin kafasına.

--- spoiler ---