6 Kasım 2014

The Originals s02e05:

Red Door

--- spoiler ---

.güzel toparladılar getirdiler sayılır ama sırf hikaye devam etsin diye kastırmaca iş yapmış oldular. şimdi zaten mikael'in kalbe kaçan hançeri çıkarması biraz zorlama, o yetmiyor. akmeşe kazığı ile cami'yi arabaya yolluyor. sonra kızı kaçırıp uzaklaşıyor bizim baba. yetmiyor dağın tepesinde insan güruhu ile karşılaşıyorlar. hepsini etki altına alıyor ama hala beslenmiyor. geliyor cami ile besleniyor, klaus karşısına geliyor ama bu sefer kaybedecek tam kazık saplanıyor ama bizim davina ve kol kazığın etkisini engelliyor. oho dedim sonra...

.cami çıkartıyor kazığı, klaus kendine geliyor. hayley ve marcel yardıma geliyor ve baba kaçıyor. sayı olarak azsa ne olmuş? tamam tek başına klaus da zorluyor ama kaçmamalıydı. hadi kaçtı diyelim diğerleri işi bitirmeliydi yakalamış iken.

.üstelik klaus babasını öldürmekten vazgeçti diye cami'ye kızardı normalde. hadi vazgeçtin paketle bari eleman, bir sürü zincirle bir yerlerdeydi bu ilk, bir şekilde zaptediliyor değil mi? en azından yavaşlatırdılar ne bileyim.

.hiç bir şey yapmadan iki saat muhabbet, sonra kız kaçırıldı bilmem ne. kol ile atışmalar falan. kol ile davina meselesi de biraz kötüye gidecek gibi. neden bu elemana güveniyor mesela? ne gerek var? hepsi pek bir manasız oldu. 

.tabi işin dizi bakımından sezonluk konu sıkıntısı var. ondan böyle yaptılar anlıyoruz ama beşinci bölümde bu kıvama gelmeyin madem arkadaş. güzel güzel giderken bin tane şey takılıyor sonra insanın aklına.

.yetmiyor elijah meselesi geliyor. şimdi yapacağı büyüde rıza mı gerekiyor? neden anası bu şekilde uğraşıyor. ilk bunu açıklamaları lazım. açıkladılarsa ben anlamadım. sonuçta büyüye karşı bir bağışıklıkları yok, parmağını şıklatan kökenleri safdışı bırakabiliyor. buna rağmen anneleri gibi süper büyücümüz hala zincire bağlayıp ikna etmeye çalışıyor.

.hadi diyelim geçmiş muhasebesi falan olacak da elena ve görsel ikiz meselesi nedir yahu. ta o zamanlar da varmış, üstelik yetmemiş iki kardeş arasına girmiş. bu görsel ikizlerin olayı buymuş demek. çok gereksizdi bu açıdan. sanki vampir günlüklerinde gördüğümüz yetmiyor gibi buna da bulaştırdılar. neyse ki yan rolmuş allahtan, öldü. elijah'ın suçluluk duyduğu meselelerdenmiş. annesi unutturmuş hepsini, kırmızı kapı ardında da bir sürü böyle mesele varmış. hepsini gösterince elijah iğrenç vampir olmaktan vazgeçecek imiş.

.güzel takımları da hep bundan giyiyorsun dedi, gülümsettiler biraz. adam temizlendiği için hep temiz iken doğasının pisliklerini ya da geçmişin pisliklerini görmezden geliyormuş. hadi elijah delikanlı adam, bunlara kandı da klaus'u nasıl kandıracaksın be cadı?

--- spoiler ---