23 Kasım 2014

the 100 s02e04:

Many Happy Returns

--- spoiler ---

.fena sıçtılar bu bölümde. öncelikle devamlılık hatası vardı. olaylar çok saçmaydı ama bir de ip koptuktan sonra bellamy ve finn konuşurken arka kütükte hala ip bağlıydı. sonra ip yok diye üstüne muhabbet ediyorlar. lan ip arkanızda duruyor hehe. neyse üzdüler işte böyle bizleri. sevmiştik bir hayli, bu bölüm yüzünden hemen fikir değiştirmeyiz ama arada böyle gereksiz olayları çok oluyor.

.düşen mekiklerden birini bulurlar, tam uçurumun kıyısında artık kaç gündür asılı kaldıysa bir kadın durmaktadır. finn gidelim der tüm beklentilerin aksine, bellamy ikna olacakken ekipteki en salak çocuk iple iner kurtarmaya. ulan ip bağlamasını bilmiyorsan ne diye iniyorsun. yukardakiler ipi niye tutmaz? ip açılır ve eleman ölür. bellamy de kurtaracağım ulan diyerek kızı kurtarır.

.neyse ki octavia ile tekrar buluşmaya yaradı bu salak mesele. tabi yerliler kabul ettiydi bu kızı şimdi tekrar mı ayrıldılar yani? o kısmı pek anlamadım. dağ halkına ne ara gidecekler buradan bilemiyoruz.

.bir ara hikayeyi birleştirecekler dedimdi, hepsi aynı yöne falan gidiyor ama kimse gittiği yönde kalmıyor ki arkadaş. anna ve clarke resmen dans etmeye başladı artık. bir dur iki kaç, üç dövüş falan. takip cihazı olabileceğini çok önceden belliydi, yeni uyandılar. onu çıkardıktan sonra clarke bayıltıcı oklardan birini aldıydı, onunla anna'yı uyuşturdu. ilk kamp alanlarına dönünce yazıyı görüp bir sekiz dakika kal geldi kıza. arkada anya uyandı, kavgalarını falan ettiler. tam o sırada jaha kampında telsiz için balon atmışlardı yukarı onu gördüler ve yola çıktılar.

.kampa varınca arkadaş oldular, bilek sıkıştılar falan derken hop öldü anya. ulan madem öldüreceksiniz bu kadar debelenme niyeydi? çok saçma geldi küt diye ölmesi. o kadar yakında değil gibilerdi. o karanlıkta nasıl gördüler çamurlar içindeki kızları. eğer o kadar yakına geldilerse bu salaklar nasıl güvenliklerinin olabileceğini düşünmediler. neden ses etmediler biz gök halkındanız falan diye. saçma sapan iş oldu yani, anya iyidi ölmeyeydi iyidi. barış olsa bir miktar ve tek kötüyle mücade etseler daha efektif olabilirdi. sonuçta ortak düşman var ama kimse inanmayacak clarke'a.

.raven'ın sakat ayağı meselesi vardı bir miktar. çok konuşkan mühendis kardeş ile tanışıyorlarmış. telsiz yapalım falan derken onun muhabbeti de yapıldı. bir aparat hediye etti, onunla tek değnek ile yürüyebilir hale geldi. yerlerinin bilinmesi meselesi de saçmaydı bir miktar. gören gördü zaten ama güvenlikçi hatun indirdi radyo balonunu.

.jaha abimiz, continuum kısa saçlı sarışını ile çöllerdeydi. amerikanın çölleriymiş ama yine de ışık kenti dedikleri bir yere ulaşmaya çalışıyormuş ağzı rasyasyondan yamuk doğmuş oğlu ile... jaha bundan feyz aldı ve kötü adamlara satılmayı kabul etti. odunla kafasına vurup götürdüler başkanımızı, bakalım ışık kenti nereymiş. bizimkiler ile buluşabilecek mi? uzay hikayesini özleyeceğiz...

--- spoiler ---