22 Kasım 2014

the 100 s02e03:

Reapercussions

--- spoiler ---

.iyi götürüyorlar diziyi, pek yalpalamıyorlar. pek sinir bozucu işler de olmuyor artık. finn karakteri ile oynamaya başladılar. clarke için katil oldu eleman, infazcı oldu. nerde o barış çocuğu, hippi finn'ler? yani anlaşılır düzeyde ve güzel işliyorlar bu meseleyi. onun yerine bellamy sorumluluk sahibi, aklı başında tipe dönüştü. görmüş geçirmiş bir tip oldu ama kızkardeşi için olsa belki o da böyle çıldıracaktı. fazla duygusal hepsi canım.

.yerli tipler pek sıkıntılı, önce octavia'yı avlamaya çalıştılar. sonra anna clarke'ı kurtarıp kafasına taşla vurdu. octavia kabul gördü belki ama clarke'ı merkezlerine götürüyor anna, orada bizim tiplerle karşılaşacakları garanti. en azından böyle olduğu için pek sinirimizi bozmadık. zaten yerli liderinden başka bir şey beklenmez ama en azından hayatını kurtardı lan, ben de senin hayatını kurtardım diyecek ama asıl kurtarma clarke'ın kurtarmasıdır. neyse muhabbet edecek bol vakitleri olacak.

.biçici dediklerini yamyam sanıyordum ama elemanlar yemiyormuş sanırım. yiyor gibi gösteriyorlardı bu kadar zamandır. yakaladıklarını dağ adamlarına getiriyorlarmış. karşılığında iğne vuruluyorlarmış. detaylarını sonra öğreniriz ama diğer taraftan kanları alınmış olanları da yiyor gibilerdi şimdi yine yamyam diyeyim ben bunlara. zaten biçici ne arkadaş azrail falan deselermiş oldu olacak.

.en pislik insan grubu bu dağ adamlarıymış. yerliler kendi çaplarında delikanlı, yamyamlar da ayak takımı imiş. clarke genel resmi gören tek kişi, bu sırları kime anlatacak da kim dinleyecek? tabi yamyamlarla işbirliği yaptıklarını tam görmedi ama boşlukları doldurabilir.

.gök insanlarımız kendi içlerinde hiç de medeni değiller. önce doktor'a kırbaç dediler. oha dedim cidden kırbaç olacak falan ama ellerindeki elektrikli joptan bahsediyorlarmış. on darbe indirildi bizim doktora, biraz kendinden geçti. sonra da başkan ol dedi marcus. madem öyle niye cezalandırıyorsun be arkadaş.

.kendileri yerli halk ile barış görüşmesi yapmaya gitti ki daha önce veletlerin denemesinden anladığımız kadarıyla böyle bir şey olmayacak tabi, veletlere bir sorsalarmış iyimiş. en azından bunca zaman ne yaptınız ettiniz diye genel bir bilgi almaları gerekirdi ama eh yine de başka bir lider, daha üst bir lider ile görüşeceklerini varsayarsak denenebilir bir olay. üstelik üç koldan aynı yere hareket ediyoruz. anna clarke'ı aynı yere götürüyor. finn'in haritası aynı yere çıkıyor. marcus görüşmeler için aynı yere gidiyor.

.lincoln için pek bir gözyaşı döktü octavia, lincoln'un hemşerileri içlerine kabul etti ama kendisi henüz ölmemiş, üstelik hasat için de seçilmedi. fazla yakışıklı olduğundan yemeyip de yanında yatacaklar herhalde. başka bir program söyledi, kesin çiftleşirler diyorum. hayırlısı bakalım.

--- spoiler ---