21 Kasım 2014

the 100 s02e02:

inclement Weather

--- spoiler ---

.abiler kendilerini geliştiriyorlar. giriş kısmındaki görüntüler pek tatlıydı. ilk bölümde yoktu sanırım. belki sunumu ile ilgili olabilir ama konular da gelişti. clarke'in dağ adamlarının olayını kısmen çözmesi ile bölüm bitti. elemanlar modern vampir gibiymiş. yerlileri toparlayıp kanlarını alıyorlarmış. büyük ihtimal kendileri ölümcül bir hastalığa yakalanmış, kanlarını kullanarak hayatta kalıyorlar.

.dikişlerini patlattı, revire gitti ve hava kapağından geçerek bunu öğrendi. iyi güzel ama güvenlik kamerası yok muydu burada? şimdi ne yapacak? yerlilere ayrı muamele, gök insanlarına ayrı muamele mi?

.gök insanları diyen zenci hatun true blood hatunu idi. lincoln'un arkadaşı supernatural'in iyi kalpli vampiri idi. dağ adamlarının doktoru yine battlestar galactica'dan idi. say say bitmiyor, adamlar toparlamış oyuncuları.

.octavia ve lincoln aşkı ızdıraplarla dolu. lincoln yardım için köye gitmiş. tek arkadaşından yardım talep etmiş. kendisi şifacı bir tip imiş ve octavia'yı iyileştirdi. bizim savaşçı hatun da sevgilisi için köye gitti. tek şifacı olduğundan değeri büyük abimiz ile takası kabul ettiler ama tam kavuşma anında yamyam abiler geldi. biçiciler diyorlar da bence yamyam bunlar. yoksa niye canlı saklasınlar? yamyamların da peşinden gidecek manyak hatun.

.jaha'nın gördüğü bebek oğlu imiş. oksijen eksikliğinden görmüş bunları. kendi kendini koruma mekanizması da diyebiliriz. oğlu hayatta kalmalısın diye zorladı. zaten bebek için hayatta kalmak kendin için hayatta kalmak değil de nedir? abimiz füze ile dünyaya giriş yaptı ama çöle indi, bakalım tek başına hikaye yapacak gibiler. uzay hikayemiz de burada sona erdi.

.dağ insanları, gök insanları, yerliler, yamyamlar derken yeryüzünde bir sürü çeşit insan olduğundan uzay hikayesi açığını kapatabilirler.

.marcus (kendine güvenlikçi abi diyordum bunca süre) doğrusunu yapıyor aslında, kampın güvenliğini sağlamadan dışarı adım attırmıyor. kampı o kadar insan çabucak bitirir aslında ama kimsenin beklemeye tahammülü yok. veletleri toparlayıp arama görevine yolladı abby. biraz saçma duruyor, tamam çocuklar bunca süre hayatta kaldı ama iki velet tip zaten korkak idi. bellamy ve finn ikisi gitmeliydi. diğerlerine pek gerek yoktu. murphy salağı kampı biliyor diye aldılar yanlarına ama karın ağrısı olacak orası belli.

.raven sol bacağını hissetmiyor. ayık şekilde ameliyat oldu. bir sürü acı çekti ama şimdilik sakat, iyileşecek diyorum. bu kadar şeyden sonra sakat kalmaz herhalde.

--- spoiler ---